KRITIČARI SU PODIJELJENI

Ima li Netflixova nova serija 'Diplomatkinja' sve ono što je potrebno za uspjeh?

21.04.2023 u 18:58

Bionic
Reading

Ako ste s guštom gledali 'Amerikance', seriju s Keri Russell u glavnoj ulozi, onda ćete širom raširenih ruku dočekati njezino novo pojavljivanje u glavnoj ulozi i to u Netflixovom adutu 'Diplomatkinji', no je li bilo vrijedno čekanja?

Iako te dvije serije imaju jednu i najvažniju stvar zajedničku - istu glavnu glumačku zvijezdu - baš kao i sličan fokus na bračne borbe za moć, nova serija Debore Cahn, koja je bila izvršna producentica 'Domovine', prema mišljenju pojedinih kritičara više je sapunica nego špijunski triler, kako je najavljivan s Netflixa.

Riječ o seriji koja dolazi u osam jednosatnih epizoda s Keri Russell, koja osim što glumi Kate Wyler, radi i kao izvršni producent na projektu. Keri je ovoga puta diplomatkinja koja se nađe usred međunarodne krize, zbog čega dobija posao visokog profila za koji nije prikladna, a koji pak ima tektonske implikacije na njezin brak i političku budućnost.

Serija 'Diplomat' Izvor: Profimedia / Autor: Entertainment Pictures / Alamy / Alamy / Profimedia

Kate Wyler postavljena je za novu veleposlanice SAD-a u Ujedinjenom Kraljevstvu i mora ublažiti međunarodne krize, sklopiti strateške saveze u Londonu i prilagoditi se svom novom mjestu u središtu pozornosti. Kao da to nije dovoljno za njezin život, koji se preko noći okrenuo za 180 stupnjeva, Kate paralelno pokušava spasiti brak s kolegom i političkom zvijezdom Halom Wylerom (Rufus Sewell).

Keri Russell - 'Diplomat' Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

I zapravo tu dolazi do najvećeg problema - Hal postaje po prvi puta u njihovom 15-godišnjem braku 'druga violina', sa čime se ne može pomiriti.

KERI RUSSELL

Poslovna elegancija teen zvijezde 90-ih: Vrtoglavo visokim cipelama ukrala pozornost

Pogledaj galeriju

Kritičari imaju podvojena mišljenja - neki ga hvale i uzdižu u nebesa i uspoređuju Keri Russell s Martinom Sheenom u 'Zapadnom krilu', no ima i onih koje se priča i sve vezano uz nju i nije pretjerano dojmilo. No, mišljenja su osobna, stoga ostaje na Netflixovim gledateljima da sami presude je li novac dobro utrošen ili nije. Prve rezultate gledanosti doznat ćemo već ovih dana i tako najbolje znati isplati li se ili ne pogledati 'Diplomatkinju'.