19. travnja

IDEM s 'TI X JA' ide na Zagrebački festival

22.03.2024 u 13:35

Bionic
Reading

IDEM-ova 'TI X JA' ušla je među 20 odabranih pjesama 71. Zagrebačkog festivala koji će se održati 19. travnja

Pjesma je nastala u istom periodu kao i većina stvari s albuma ‘POYY’. Draga mi je stvar, ali ju nisam nikako uspio smjestiti u ostatak materijala. Moguće zato što je nešto naivnija i manje oštra od ostalih. Slučajno sam naletio na prijave za festival te mi se to učinilo ko idealna platforma za dat ovoj pjesmi drugu priliku’ – rekao je o svom debiju na festivalu vlasnik najuzbudljivijeg domaćeg indie albuma 2023. godine.

Nesuđeno ‘TI X JA’ izdanje ‘POYY’ te sam IDEM nedavno su pomeli konkurenciju na dodjeli Rock&Off 2024. gdje su nagrađeni u kategorijama Album godine, Rock&Off izvođač godine te Veliki prasak. Predstojeći vikend IDEM će saznati i da li je Porinov Novi izvođač godine.

Pjesmom ‘TI X JA’ ipak ne završavaju akcije oko albuma ‘POYY’ jer je u pripremi videospot za posljednji singl – ‘Barem 500’, nakon čega će se IDEM okrenuti novom materijalu čija objava je planirana za 2024.

Album ‘POYY’ objavljen je 28. svibnja 2023. u suradnji diskografskih kuća JeboTon, Mudri Brk i Nasty Cut Records. Ovo ‘bedroom indie diy post pop punk smeće’ jedno je od najboljih ne samo domaćih nego i regionalnih izdanja prošle godine.