CELEBRITY MASTERCHEF

Iako nije pronašla kokota, Emilija Kokić oduševila žiri

21.03.2014 u 22:59

  • +11

Celebrity MasterChef

Izvor: Promo fotografije / Autor: Nova TV

Bionic
Reading

Iako nije pronašla kokota, Emilija je oduševila juhom od grdobine, a Filip Šovagovič žiriju je servirao lješnjake, bademe i Lino ladu

Genijalni Filip Šovagović u MasterChef kuhinju ovog puta unio je malu pomutnju i puno smijeha. Žiriju se odlučio predstaviti svojim crno bijelim rižotom, no već je kod odabira namirnica napravio nešto neočekivano. S police u dućanu uzeo je nešto totalno nespojivo sa svojim jelom. 'Uzeo sam Lino ladu, Lino ladu treba imati uvijek!' komentirao je Filip svoj odabir. Nije se najbolje snašao s odabirom riže. 'Ne znam kakva je ta riža. Uopće ne razumijem te razne riže. Onako, prođe mi neki put po pola sata da kuham neku rižu i da se ona uopće ne skuha i da ne izgleda kao riža', izjavio je, a Dino mu kasnije objasnio u čemu je pogriješio.

No kandidati u kuhinji danas nisu računali na iznenađenje žirija i dodatni couvert koji trebaju napraviti. Filip taj dio nije najbolje shvatio i u dućanu se nije mogao koncentrirati. ´Uhvatio sam nešto malo lješnjaka i imam nešto malo badema. Ako netko hoće prigristi te bademe, može za kraj dobiti Lino ladu', već je bilo pomalo jasnije što Filip namjerava napraviti.

Dino: 'Ovo vas dobro ocrtava!'
Kad je došlo vrijeme za kušanje, Filip je pred žiri stavio tanjur s rižotom, tanjur s bademima i lješnjacima, a zatim posegnuo u zadnji džep i izvukao – Lino ladu. Članovi žirija su prasnuli u smijeh. 'Ovo Vas dobro ocrtava! Vi glumite u komedijama je li tako?' kroz smijeh je upitao Dino. Filip je krenuo pojašnjavati što se dogodilo, a da je imao više vremena za couvert, napravio bi jetrenu paštetu. 'Ovo je zdravo, ja se s tim znam zavarat', nastavio je. 'Ali to nije kuhanje!' Dino se još uvijek smijao.

Andrej mu je pojasnio što je couvert točno, a Filip njemu da prije rižota idu bademi i lješnjaci, a nakon glavnog jela Lino lada. 'Svaka čast za trud, između ostalog pjat izgleda jako dobro. Hvala na desertu', smiješio se Andrej.

Filip je na kraju otkrio svoju taktiku: 'Žiri izaziva kod mene strahopoštovanje, to su stari znalci. Ne znam s kojom dozom bahatosti bih se mogao nositi s njima i njihovim znanjem, tako da sam se odlučio u početku praviti blesav pa možda prođem bar u drugi krug, s obzirom na to kako sam napredovao!'

Dino: 'Ja bih ovo jeo svaki dan!'
Da se vrsna kuharica poznaje po izvrsnom snalaženju kad joj nedostaje neka namirnica, pokazala nam je Emilija u MasterChef kuhinji. Unatoč nepoznatoj i stresnoj situaciji kad u dućanu nije pronašla ribu kokota koju je tražila za svoju juhu, lijepa pjevačica spretno se 'dočekala na noge'. Malo je izmijenila recept, a umjesto od kokota, juhu je napravila od grdobine te tim jelom izborila svoju prvu pobjedu u najpoznatijoj reality kuhinji.
Kad je kušao njezinu juhu, Dino je prokomentirao: 'Ja bih ovo jeo svaki dan, samo mi se malo papar zaletio. Nemojte stavljati toliko puno papra!' Na zalogajčić kozice i grdobine imao je manje zamjerke, ali budući da se radilo o iznenađenju žirija, couvert nije ulazio u konačnu ocjenu. Sviđa mu se kako Emilija kuha povrće te je, uz još malo rada, vidi u samom vrhu. 'Jako ukusno. Povrće je 'krokante', hrskavo. Moglo je bez papra, to je već kolega rekao', komentirao je Andrej, a Radovanu je juha bila jako dobra. Emilija je bila jako zadovoljna komentarima.

Dino smatra da su kandidati dobro pretočili svoju osobnost u jela te je proglasio Emiliju pobjednicom. 'Vaše jelo je bilo najfokusiranije, vaša izvedba je bila precizna, uredna, tako da nismo mogli drugačije...' obrazložio je odluku. 'Još da nisam zapaprila', kritična je prema sebi bila pjevačica.

'Presudila je moja fokusiranost, to sam namjerno napravila za prvo kuhanje', komentirala je svoju prvu pobjedu u MasterChef kuhinji.