DOMAĆI REMAKE

Hrvatski glumci na psihoterapiji

05.06.2013 u 15:45

Bionic
Reading

U koprodukciji Hrvatske radiotelevizije i Studija Dim u Zagrebu danas je započelo snimanje nove dramske serije 'Na terapiji' koja će imati 45 epizoda i čije se prikazivanje na HRT-u očekuje već ove jeseni

Svaka od 30-minutnih epizoda bavi se do sada ne tako često obrađivanom temom psihoterapije, i to prvenstveno kroz lik psihoterapeuta (Elvis Bošnjak) koji pomaže svojim pacijentima u tjednim seansama.

Zbog složenosti situacija u kojima se nalazi, psihoterapeutu i samome treba pomoć i savjet, a nalazi ga u liku svoje mentorice i terapeutkinje (Ana Karić). Naime, i on sam suočava se sa svojim strahovima i nesigurnostima, kao i pacijenti koji mu dolaze po pomoć sa svojim problemima.

'Razne su teme zbog kojih se dolazi u ordinaciju, tu je, primjerice, jedan bračni par koji ima problema u svom odnosu, a ona nije sigurna želi li roditi ili ne. Zatim, tu je i tinejdžerica sa suicidalnim mislima, pa lik druge pacijentice koja se zaljubi u njega, što pak izazove cijeli poremećaj u njegovom životu. On stoga petkom odlazi kod svoje mentorice po pomoć jer se ispostavi kako sve te probleme koje imaju njegovi pacijenti ima i on sam', rekao je Elvis Bošnjak, koji glumi terapeuta.

Bošnjak kaže kako očekuje dobar rezultat, a svoju ulogu opisuje vrlo kao duboku, zbog sjajnog dramskog materijala. Govoreći o pripremi za zahtjevu ulogu, rekao je kako je najvažnije bilo dobiti onu vrstu mirnoće i koncentracije koje su potrebne za ulogu psihoterapeuta.

Seriju čini pet linija priče koje se odvijaju u vremenskom intervalu od devet tjedana. Svaki klijent ima osobne, specifične probleme i poteškoće u koje kroz suradnju s terapeutom pokušava proniknuti i riješiti ih.

Nitko od njih na početku terapije ne sluti kamo će ih ovo putovanje na kraju odvesti. Istovremeno, osoba od koje svi traže pomoć i podršku, suočava se s vlastitim strahovima i nesigurnostima, od kojih ne može pobjeći, no tu je mentorica.

'Ovo je jedna sjajna uloga i imam sjajnog partnera koji svakog petka dolazi k meni na neku vrstu psihoterapije, ja sam bila njegov profesor i mentor, supervizor, i sada kada je on u svojim problemima dolazi svakog petka k meni. Elvis i ja imamo jako dobar glumački kontakt tako da očekujem sjajan rezultat', rekla je Ana Karić.

Dodaje kako su pripreme za ulogu psihoterapeutkinje bile prilično zahtjevne te je puno radila, no sada joj je puno jasnije kako u praksi izgleda posao psihijatra.

Serija je inače originalan dramski format izraelske produkcijske kuce Sheleg Productions Ltd. Nastala je prema scenarističkom predlošku Hagai Levija, Ori Sivana i Nir Bergmana, a do sada je adaptirana u 15 zemalja. Njen dosadašnji uspjeh i gledanost u svim zemljama ukazuje na odličan i nadasve ozbiljan dramski proizvod.