PRESTIŽNO NATJECANJE

Hrvatska je na dnu eurovizijskih kladionica: Na čelu su ukrajinski Tvorchi

01.02.2023 u 09:29

Bionic
Reading

Četiri mjeseca prije Eurosonga, kladionice su otvorene. Sve zemlje (među kojima je i naša) nisu niti odabrale svoje predstavnike, a već se naslućuje tko bi ove godine mogao odnijeti pobjedu. Dva tjedna nakon što su objavljene pjesme koje će se natjecati na Dori, Hrvatska se nalazi na 33. mjestu

Stranica eurovisionworld.com ukrajinskom sastavu Tvorchi i pjesmi 'Heart of Steel' daje 15% šanse. Nakon njih najviše šanse za pobjedu daju Švedskoj i Finskoj. Do sada su svoje predstavnike odabrali samo Nizozemska, Izrael, Belgija, Albanija i Ukrajina.

Većina država će izabrati predstavnike do kraja veljače, a natjecatelji i njihove pjesme su objavljeni i dostupni za slušanje i procjene publike. Hrvatska bira predstavnika na Dori 11. veljače. Svečanost će voditi muški voditeljski trojac Duško Ćurlić, Mario Lipovšek Battifiaca i Marko Tolja. Hrvati su u posljednja dva dana najviše slušali pjesmu 'Nevera' grupe 'Harmonija Disonance' koja je skupila 361.000 pregleda.

Inače, Ukrajina je predstavnika odabrala još u prosincu u kijevskoj podzemnoj stanici pretvorenoj u ratno sklonište. Podsjećamo, Ukrajina je i prošlogodišnji pobjednik s pjesmom 'Stefania' u izvedbi Kalush Orchestra. S obzirom na ratno stanje, natjecanje se neće održati u Ukrajini, već u Liverpoolu u Velikoj Britaniji, zemlji čiji je predstavnik završio na drugom mjestu prošle godine. Hrvatska je s pjesmom Mije Dimšić 'Guilty Pleasure' završila natjecanje na 26. mjestu. Ove godine našem predstavniku kladionice predviđaju još i goru poziciju, odnosno 33. mjesto.

Izvor: Društvene mreže

S obzirom na ratno stanje, natjecanje se neće održati u Ukrajini, već u Liverpoolu u Velikoj Britaniji, zemlji čiji je predstavnik završio na drugom mjestu prošle godine. Hrvatska je s pjesmom Mije Dimšić 'Guilty Pleasure' završila natjecanje na 26. mjestu. Ove godine našem predstavniku kladionice predviđaju još i goru poziciju, odnosno 33. mjesto.

  • +24
Finale Eurosonga 2022. Izvor: Profimedia / Autor: Rolf Klatt / Shutterstock Editorial / Profimedia