(NE)SPORAZUMNI PREKID

Hrgina odluka o odlasku s Nove TV je definitivna

  • Autor: N. T.
  • Zadnja izmjena 05.03.2009 12:00
  • Objavljeno 04.03.2009 u 17:00
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Nova TV navodno je prihvatila prijedlog Mirjane Hrga o sporazumnom prekidu radnog odnosa, ali je inzistirala da suradnja prestane odmah sljedećeg dana. U tom bi slučaju Hrga ostala bez najosnovnijih prava iz ugovora o radu

Iako su nas s Nove TV danas izvijestili kako je Mirjani Hrgi ponuđen sporazumni raskid ugovora nakon što je sama odlučila otići s Nove TV, na koji je ona odgovorila otvaranjem bolovanja prije tri mjeseca, tportal iz povjerljivih  izvora dolazi do malo drugačijih informacija.


Naime, Hrga je zaista najavila sporazumni prekid , no planirala je otići tek krajem veljače. Međutim, nakon što je u jedan dnevni list objavio njenu namjeru da napusti televiziju na kojoj je provela pet godina, Nova TV je uistinu ponudilasporazumni prekid radnog odnosa, ali je, navodno, inzistirano da suradnja prestane odmah sljedećeg dana. Ponuđen joj je raskid ugovora u kojem je pisalo da radni odnos prestaje trenutačno, bez otkaznog roka i zagarantiranih prava iz ugovora o radu.U tom bi slučaju Hrga ostala bez zdravstvenog, socijalnog pa čak i prava na burzu, pa stoga na to nije ni pristala već je iskoristila stari godišnji odmor tijekom kojeg je obnovila ozljedu kralježnice zbog koje je već dva mjeseca na svakodnevnim bolničkim terapijama. No, u svemu tome nema nikakve sumnje da je Hrgina odluka o odlasku s Nove TV definitivna.

Do Mirjane Hrge nismo mogli doći, pa samim tim ni provjeriti istinitost informacije o navodnom podizanju tužbe, ali kolege s kojima kontaktira kažu da ne želi ništa izjavljivati za javnost jer je to stvar koja se tiče isključivo nje i televizijske kuće.

Ponovno smo kontaktirali i Novu TV na kojoj ostaju pri tome da je Hrgi ponuđen fer sporazumni raskid ugovora na koji je odgovorila otvaranjem bolovanja prije tri mjeseca.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi