kakva priča

Houra i Bodalec otkrili kako je nastao jedan od njihovih najvećih hitova - 'Mojoj majci'

04.05.2023 u 13:57

Bionic
Reading

Uz pjesme Prljavog kazališta plesale su mnoge generacije, a i danas ih mnogi obožavaju. 'Mojoj majci' je jedna je od omiljenijih

'Moj otac nije dao da se diraju uopće stvari u kući od moje pokojne majke, i ti to prolaziš mjesecima, i u jednom trenutku sam puko i napravio pjesmu, u 2-3 minute sam to završio', prisjetio se Mladen Bodalec za IN Magazin.

Pjesma je postala i jedan od simbola Domovinskog rata. Velika je pjesma i ja sam u jednom trenutku izgubio osjećaj intime da je to moja pjesma koliko se ona izvodila', rekao je Jasenko Houra. Još jedna od skladbi koju mnogi obožavaju je 'Lupi petama' sa stihom 'Bože čuvaj ti naše golubove i sirotinju, jer bogati se za sebe pobrinu'. I za nju je tekst nastavo rekornon brzo, u tek nekoliko minuta, prisjetili su se Prljavci.

  • +3
Prljavo kazalište Izvor: Pixsell / Autor: Grgo Jelavic/PIXSELL

'Koji tonalitet je pravi, i ulazi Rajko Dujmić pogleda i pita 'što vam je', a mi kažemo 'mi ne znamo koji je pravi tonalitet', a on kaže 'pa reći ću vam ja koji je pravi tonalitet' i kaže 'ja ću vam reći, ali znate da se plaćaju tajne, veli ideš sad tu i platit ćeš gulaš i ja ću ti otkriti', otkrio je Houra. Dodao je da kad bi mu Dujmić uvijek nešto otkrivao morao bi mu nešto platiti - fileke, gulaš... Našalio se da nije bio skup i istaknuo da je bio genijalan.

Houra i Bodalec su otkrili si da su im džepovi stvarno bili prazni kada su pisali tekst za 'Kiše jesenje' te da im je osjećaj kad izvode pjesmu 'Heroj ulice' i danas isti kao na početku, a nekada im bude još i teže. Pjesme im nastaju na čudnim mjestima, u tramvaju, u taksiju.