ELIMINACIJA SE NASTAVLJA

Hlap je Nives koštao ispadanja iz showa

18.05.2014 u 22:41

Bionic
Reading

Nives je u novom izazovu imala najviše problema pa je na kraju ispala. Najuspješnija je bila Ivana Husar napravivši najvjernije replike Andrejevih tanjura

ANDREJEVI TANJURI NIVES POSLALI KUĆI

Nives je u novom izazovu imala najviše problema s izvlačenjem mesa iz hlapa, s kojim se doslovce borila. Za vrijeme repliciranja Andrejevih tanjura susrela se treći put s nesuđenom mašinicom za tijesto, s kojom je u ranijim emisijama imala problema.

'Meni nije bitna mašinica nego kečka! Čim je kečka tu, odmah se bolje kuha', pokušavao ju je oraspoložiti Radovan, no Nives je samo molila Boga da se ne ponovi ranija situacija s tijestom.

Andrej je u obilasku primijetio da je koristila previše skute. Na radnoj plohi kod Nives bio je kaos, a kad ju je Andrej upitao kako joj ide, samo je odgovorila: 'Nikako!'

'Ne dramatiziraj', pokušao ju je ohrabriti, no nije mu pošlo za rukom.

U jednom trenutku Nives se više nije mogla snaći: 'Shvatila sam da više nemam kontrolu nad namirnicama ni vremenom. Više nisam ni pratila recept!'

Počela je raditi po sjećanju i shvatila da uopće nije skuhala krumpir. Njezina tagliatella u obliku ruže bila je veća od ostalih.

'Prezentacija je bila kaos', priznala je prije kušanja.

Iako je ispala, Nives je sretna zbog ulaska u top 5. Hodajući prema žiriju, bila je zadovoljna jer nije išla praznih tanjura na kušanje.

U jednom od tanjura Andreju je bilo previše češnjaka i soli, a u drugom je Nives pobjeglo previše skute.

'Bilo je kasno, nije bilo mogućnosti za popravak', komentirala je simpatična spisateljica.

Dini je sve bilo u laganom disbalansu, ali joj je čestitao na trudu. Radovanu je njezin millefoglie više išao prema piti. Na kraju kušanja Nives je zaključila da ne zna bi li preživjela novi izazov.

Radovan je zaključio da su kandidati u repliciranje izgleda jela uložili velik trud, a da su se okusi razilazili od originala iako je guštao u njima. Andrej je istaknuo da su neki pojedinci uvijek pri vrhu te najboljom u izazovu proglasio Ivanu.

Najneuspješniju repliku Andrejevih tanjura napravila je Nives.

'A zašto biste Vi sada još bili i kuharica nakon svega toga što jeste?', upitao ju je kroz šalu Radovan.

'Je l' da? Bila bih presavršena!', smijala se Nives, a potom izljubila žiri.

'Sretna sam, ušla sam u top 5. Nisam ispala odmah na početku. Počeli su sve naporniji i naporniji zadaci, a ova borba koja slijedi bila je vjerojatno žestoka i ne znam bi li to moje tijelo moglo podnijeti', komentirala je odlazak iz showa. Našalila se da se mora odmoriti od kuhanja barem dva tjedna i da će za to vrijeme živjeti na fast foodu


IVANA OSIGURALA JOŠ JEDNU POBJEDU U MASTERCHEFOVOJ KUHINJI

Pjevačica Ivana Husar u novom je izazovu bila u velikom stresu, no unatoč tome je napravila najvjernije replike dvaju Andrejevih tanjura. Kao prava vrsna kuharica, već ranije je radila raviole od crnila sipe, tako da joj zadana tagliatella nije bila totalna nepoznanica.

Kako je vidno bila u panici, žiri se za vrijeme svog obilaska nije dugo zadržavao kod Ivane.

'Već sam izvan sebe! Jako me iscrpio taj hlap!', priznala je.

U kolikoj je panici i stresu bila, svjedočilo je i posuđe koje je čak slagala po podu. Bila je uvjerena da neće imati dovoljno vremena. Ipak, okusima jela koja je vjerno replicirala članovi žirija bili su zadovoljni.

Već kod samog kušanja Andrej je izjavio je da su mu njezini tanjuri možda najvjernija replika njegovih. Zaključio je da je Ivana bila jako pažljiva kod pripreme millefoglia, ali brokula joj nije uspjela. Sve u svemu, Andreju su jela bila jako fina.

'Skoro sam se onesvijestila! Baš mi je to bilo drago za čuti!', priznala je Ivana nakon komentara.

Dinu je bilo jako ukusno. Prema njegovom mišljenju, Ivana je dobro odvagala mirodije te uspjela dobiti dovoljno velikih komada hlapa, što je bila velika prednost.

Radovan je primijetio da je bila u strahu dok je slušala Dinu i Andreja te mu je bilo drago što se njega ne boji. I njemu su njezini tanjuri bili jako dobri. Zbog svega navedenog žiri je odlučio u novoj epizodi Ivanu proglasiti pobjednicom. Bila je najuspješnija jer je okusom bila najbliže originalima.

'Tiha vode brege dere!', komentirao je Igor svoju prijateljicu Ivanu i njezinu pobjedu.