ZAUSTAVLJENA SERIJA

Gledatelji nikada neće vidjeti Katie Homles kao Jackie Kennedy

11.01.2011 u 08:52

Bionic
Reading

Mini-serija 'The Kennedys' u kojoj glumica Katie Holmes tumači nekada vrlo popularnu prvu damu Jacqueline Kennedy nikada neće biti prikazana u Sjedinjenim Američkim Državama, i to zbog pritiska i utjecaja obitelji Kennedy

Kako donose američki mediji, Maria Shriver i Caroline Kennedy vršile su jak pritisak na američki History Channel kako bi

spriječile prikazivanje mini-serije u Americi. Slavnu prvu damu Jackie Kennedy utjelovila je holivudska glumica Katie Holmes, supruga Toma Cruisea, dok je uloga predsjednika Johna F. Kennedya pripala glumcu Gregu Kinnearu.

Iz američke TV kuće stigla je obavijest da serija nikada neće biti prikazana jer je 'netočna i nije u skladu s povijesnim činjenicama'. Upravo je velik broj kontroverznih scena i dijaloga nagnao TV kuću na tu odluku, a posebno im se nije svidjela scena u kojoj je tadašnjim predsjednik prikazan kao ovisnik o seksu koji vlastitom bratu savjetuje da spava s drugim ženama, usprkos tome što je oženjen.

Serija je trebala gledateljima omogućiti da zavire u svijet Kennedya te otkriju sve tajne te popularne obitelji. Glumica Katie Holmes u intrevjuu za magazin Elle, prije nego je prikazivanje serije obustavljeno, naglašavala je da se za ulogu prve dame jako puno trudila. 'Obožavala sam Jackie Kennedy, divim se njezinoj snazi i tome koliko joj je bilo bitno biti dobra majka', izjavila je Katie, koja je ovom odlukom zasigurno vrlo razočarana. Ipak, serija će se prikazivati od ožujka na programu kanadske televizije.