Blackout Classics

Fenomenalni kanadski DJ Skratch Bastid pridružuje se proslavi Phat Phillijevog 48. rođendana u Petom Kupeu

09.10.2023 u 16:00

Bionic
Reading

Legendarni domaći Hip-Hop event Blackout Classics dogodit će se po prvi put u novom zagrebačkom klubu Peti Kupe i to u subotu 21. listopada s početkom u 23h

Osim globalne proslave 50 godina Hip-Hopa, Blackout Hip Hop organizacija ove godine slavi 30 godina postojanja od kada su prijatelji Frx i Phat Phillie 17.11.1993. godine startali svoju radijsku emisiju Blackout na nekadašnjem Radiju 1. Tom prigodom u Zagreb dolazi nevjerojatni kanadski DJ Skratch Bastid koji će svojim vrhunskim vještinama i pomno odabranom glazbenom selekcijom po drugi put zabavljati zagrebačku publiku.

Skratch Bastid - David Bowie Tribute 'Let's Dance' routine Izvor: Društvene mreže

Skratch Bastid, rođen u Bedfordu (Nova Scotia) kao Paul Murphy, svoju je DJ karijeru započeo davne 2001. godine te je počeo plijeniti pažnju već od samog starta i to čuvenim nastupom na Scribble Jam hip-hop festivalu u Cincinnati-u, na kojem je zaradio ovacije nevjerovatnom scratch tehnikom na kompoziciji The Imperial March iz filmske franšize Star Wars. Već dvije godine kasnije na istom festivalu odnio je pobjedu što mu je osiguralo odskočnu dasku u DJ svijetu. No ipak, usprkos konkurenciji svoje vještine i stečeni status uspješno brani 2004. i 2007. godine kada iznova odnosi prvo mjestu na tada najvećem američkom hip-hop festivalu.

Uz svjetski stečenu popularnost i poštovanje Skratch Bastid je 2008. godinu obilježio kao prvi kanadski DJ koji je nominiran za kultnu nagradu Juno Award for Producer of the Year povodom svog rada na albumu Situation glazbenika Buck 65. U međuvremenu Skratch Bastid objavljuje svoj prvi studijski projekt Taking Care Of Business; kolaboracijski album iz 2005. godine koji je urađen s glazbenicima John Smith i Pip Skid, a njega prati album Spin Cycle koji je proizvod kolaboracije s kanadskim virtuozima Afiara String Quartet.

Skratch Bastid & Cosmo Baker - Bastid's BBQ improv set Live From Jazzy Jeff's studio Izvor: Društvene mreže

Karijera Skratch Bastida broji još mnoštvo albumskih i EP izdanja te razna gostovanja, ali ono čime se ovaj kanadski DJ u zadnje vrijeme izdvaja u zbilja enormno velikom broju DJ-eva jesu njegovi Bastid’s BBQ partiji koji su savršeni primjer kako izgledaju njegovi nastupi.

Upravo takvu atmosferu žanrovski bogatog nastupa može se očekivati 21.10. u klubu Peti Kupe, dok će lokalni support dati plejada sjajnih DJ-a predvođenim slavljenikom Phat Phillijem koji točno tu večer slavi 48. rođendan. Biti će tu i članovi Hrvatske Funk Delegacije Soul Bader i Brat Slipmat poznatiji kao Soul Brothers te DJ Odie, pionir šibenske Hip-Hop scene, odličan DJ koji trenutno živi i radi između Hrvatske i Njemačke.

Skratch Bastid - Bastid's BBQ New York '23 Recap Izvor: Društvene mreže

Karte u pretprodaji : https://www.entrio.hr/event/blackout-classics-present-skratch-bastid-toronto-15402

*Prije ovog nastupa u Petom Kupeu se istu večer održava Zagreb Jazz Festival i nastup Princeove basistice Ide Nielsen i njenog benda Funkbots. Kupljene karte vrijede i za kasniji nastup DJ Skratch Bastida u sklopu večeri Blackout Classics.