BLISKA SURADNICA

FBI uhitio Ghislaine Maxwell zbog povezanosti sa slučajem Jeffreyja Epsteina

02.07.2020 u 16:22

Bionic
Reading

Ghislaine Maxwell, pripadnica britanskog višeg društva i bliska prijateljica osuđenog seksualnog prijestupnika Jeffreyja Epsteina uhićna je četvrtak, potvrdio je za britanske medije glasnogovornik FBI-ja

Brojne su žene optužile Maxwell da ih je vrbovala za masažu Jeffreyja Epsteina, tijekom koje su zatim bile prisiljene na seks. To optužbe do sada još nisu rezultirale krivičnom prijavom.

Pojedinosti optužbi protiv nje, piše The Guardian, nisu odmah otkrivene, ali su povezane s Epsteinovim slučajem. Maxwell bi se na saveznom sudu u New Yorku trebala pojaviti kasnije tijekom četvrtka.

Maxwell se pritajila, a njezina je lokacija bila nepoznata od Epsteinovog uhićenja prošlog srpnja pod optužbom da je zlostavaljao i trgovao ženama i djevojčicama na Manhattanu i Floridi između 2002. i 2005. godine.

Potraga za Maxwell bila je predmet intenzivnih nagađanja, a izvještaji sa svjedočanstvima kako je viđena i glasinama o njezinoj lokaciji pojavljivala širom SAD-a, ali i u inozemstvu.

New York Times je izvjestio da je Maxwell uhićena u New Hampshireu u 8:30 sati.

Epstein, koji se izjasnio da nije kriv, oduzeo si je život u zatvorskoj ćeliji na Manhattanu u kolovozu prošle godine.

Otac Ghislaine Maxwell bio je medijski magnat Robert Maxwell, a ona je jedno vrijeme bila Epsteinova djevojka i ključna osoba koja se uz njega pojavljivala na glamuroznim društvenim događanjima koja su uključivala bogate, moćne i utjecajne ljude iz cijelog svijeta, iz područja politike, umjetnosti i znanosti.

Virgina Giuffre, jedna od navodnih Epsteinovih žrtava, u sudskom je postupku izjavila da ju je Maxwell regrutirala u Epsteinov krug, u kojem je bila prisiljena na seks s njim i njegovim prijateljima. Među njima je bio i britanski princ Andrew koji je oštro negirao optužbe.

Maxwell je te tvrdnje nazvala lažima, zbog čega je Giuffre 2015. godine podnijela ttužbu za klevetu protiv Maxwell.

  • +7
Ghislaine Maxwell Izvor: Profimedia / Autor: David Himbert / AFP / Profimedia