obiteljski čovjek

Evo kakav je Zlatko Dalić privatno i gdje pronalazi svoj mir

17.11.2017 u 12:22

Bionic
Reading

Novi izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić uspjeh na poslovnom putu zahvaljuje unutarnjem miru i obiteljskom skladu koji mu, priznaje, znače više od svega

Životni put novog izbornika jedne od najperspektivnijih nogometnih generacija, Zlatka Dalića, zaista je impresivan, a sve dosadašnje uspjehe pripisuje podršci svoje obitelji koja mu je najvažnija. U najnovijem intervjuu koji donosi Studio Jutarnjeg lista, ovaj nogometni stručnjak otkrio je i pokoji detalj iz privatnog života. 

Rođen u Livnu, odrastao je u skladnoj obitelji koja je i danas jako povezana iako su udaljeni kilometrima. 

  • +6
Zlatko Dalić Izvor: Pixsell / Autor: Danilo Pavletic/PIXSELL

Nekad vezni igrač, Dalić je svoj nogometni put počeo graditi u livanjskom klubu Troglav, nakon čega je igrao za splitski Hajduk, vinkovačku Cibaliju, podgoričku Budućnost, mostarski Velež te varaždinski Varteks, a po završetku igračke karijere krenuo je u stručne vode. 

'Otišao sam trbuhom za kruhom u Saudijsku Arabiju. Samome sam si rekao – idi i probaj. Dvije sam godine radio u pustinji, nitko nije ni znao za mene', rekao je 51-godišnjak kojem u toj dalekoj zemlji nije bilo lako. Priznaje da mu je posebno teško padala odvojenost od obitelji, uz koju je jako vezan. Suprugu Davorku Propadalo, rođakinju poznatog umjetnika Ivice Propadala, upoznao je još u mladim danima u rodnom Livnu i s njom ima dvojicu sinova, Tonija i Brunu. 

Isto tako, silno su mu nedostajali otac Ivan te majka Kate, brat Miran i sestra Mladenka, s kojima je i danas unatoč obvezama u svakodnevnom telefonskom kontaktu jer oni žive u Livnu. 

Nakon što se vratio s Bliskog istoka Zlatko se potpuno posvetio obitelji, s kojom živi u Varaždinu, koji je za njega svojevrsna oaza mira. 

Iako su odrasli i pohađali osnovnu i srednju školu u Varaždinu, Dalićevi muški nasljednici danas studiraju u Zagrebu i bave se hobijima, od kojih nisu svi vezani uz nogomet. 

Stariji Toni studira digitalni marketing, a angažiran je u NK-u Varaždin, svježem drugoligašu i to kao dopredsjednik. No posebnu ljubav gaji prema elektroničkoj glazbi, pa kad mu fakultetske obveze to dopuštaju često nastupa kao DJ u raznim klubovima, a ovo ga se ljeto moglo vidjeti u klubu Papaya na Zrću.

Za razliku od njega, mlađi Bruno, koji je prošle godine završio Prvu privatnu gimnaziju u Varaždinu, upisao je poslovnu ekonomiju u Zagrebu. 

Ova četveročlana obitelj često odlazi na zajednička putovanja te su unatoč trenutnoj razdvojenosti i dalje iznimno bliski.  Ljetos su tako proveli skupa nekoliko tjedana na Jadranu, nakon čega se Dalić sa suprugom uputio u svoju kućicu uz Dravu.

Priroda, zelenilo i voljeni ljudi oko njega njegov su recept za dugovječnost, kaže u svom intervjuu.

'Kada sam s obitelji, to je najbolji odmor. Ovog ljeta sam napokon imao baš to, što nisam imao već sedam-osam godina. Bio sam dva mjeseca na moru. Odmor za tijelu i dušu. More i ta moja kućica uz Dravu, u tome uživam. I tamo kanim naime vrlo skoro trajno pronaći svoj mir. Premda sam u trenerskom svijetu još mlad, imam samo 51 godinu, ne kanim umrijeti na ovim tvrdim klupama', govori nadalje u Studiju, prilogu Jutarnjeg lista

Zlatko Dalić valjda je zbog tako mirnog i spokojnog duha, punih baterija, ali i velikog talenta, u kratkom roku postao novi miljenik nacije u kojeg svi polažu velike nade.