LAGLIO NA JEZERU COMO

Emotivni George Clooney nakon katastrofe u njegovom talijanskom domu: 'Ovaj je grad ovdje oduvijek i vratit će se još bolji'

29.07.2021 u 18:52

Bionic
Reading

Holivudska zvijezda George Clooney s obitelji se odmara u svojoj bajkovitoj vili na jezeru Como, u području na sjeveru Italije koje su u utorak pogodile razorne poplave i klizišta. Iako je bujica koja je nosila kamenje i drveće prošla u blizini njegove vile, glumac i njegova obitelj su iz katatrofe izašli neokrznuti

Clooney je vlasnik vile Oleandra iz 18. stoljeća, koja se nalazi u inače idiličnom lombardijskom mjestu Laglio. Nakon poplave i klizišta koja je pokrenula, Glumac je viđen kako pruža podršku pogođenim mještanima, a fotografirao se i s gradonačelnikom Robertom Pozzijem.

Uslijed ekstremnih vremenskih prilika koje su u utorak pogodile sjever Italije, Laglio i drugi gradovi oko jezera Como bili su preplavljeni, a spašavati je trebalo više od 60 ljudi.

Stabla i kamenje koji su skliznuli s obližnje planine protutnjali su i pored Clooneyeve vile, no prema pisanju The Suna, 60-godišnji glumac, njegova 43-godišnja supruga Amal i četverogodišnji blizanci imali su sreće i prošli su neozlijeđeni, a oštećenja nije pretrpjela ni njihova imovina.

'Puno je gore nego što ljudi misle. Bili smo u Cernobbiu i izgleda jako loše, ali ovje u Lagliju je puno gore. Vjeruje se da će trebati godine i milijuni dolara da se sve obnovi', rekao je Clooney talijanskim medijima.

'Ovaj je grad ovdje oduvijek, bit će ovdje i dalje, još jači i vratiti se još bolji. Ovo je vrlo izdržljiv grad', izjavio je glumac.

  • +33
Laglio nakon razorne poplave Izvor: Profimedia / Autor: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Gradonačelnik Pozzi, koji je bio prisiljen zapovijediti evakuaciju u nekim dijelovima grada, rekao je za The Sun kako je tri dana neprestano padala kiša, nakon čega je izbio pakao kad je grad preplavio nevjerojatan zid vode izmješan s dijelovima odlomljene planine.

Mjesto događaja Pozzi je opisao kao 'zonu katastrofe'.

'Četiri kuće su uništene i tim je obiteljima pronađen zamjenski smještaj. Buka i snaga vode su bili nevjerojatni. Nikad nisam vidio ništa slično. Trebat će dosta vremena da se ovo počisti', rekao je za britanski tisak gradonačelnik Laglija pa se dotaknuo i svog najpoznatijeg sumještana.

'George i njegova obitelj su ovdje, a cesta u blizini njihove kuće je mjestimično neprohodna. Oni su sigurni i na njihovoj imovini nema štete', rekao je Pozzi.