PROCVAT U ČETRDESETIMA

Dugo je nismo vidjeli: Monika Seleš izgleda bolje no ikad

19.02.2019 u 10:27

Bionic
Reading

O nekada najboljoj tenisačici svijeta dugo se nije čulo, a nakon osvajanja devet grand slam turnira posvetila se privatnom životu. Mnogi Moniku Seleš pamte kao najmlađu tenisačicu koja je osvojila Roland Garros, kad je imala svega 16 godina. U utorak navečer pojavila se na glamuroznoj gala večeri povodom dodjele nagrada Laureus za 2018. te je plijenila pažnju u sportsko-elegantnom izdanju

Monika Seleš je na dodjeli nagrada Laureus za najbolje sportaše u Monte Carlu oduzimala dah svojim elegantnim izgledom i tijelom na kojem je svaki mišić na svom mjestu. Imidž debeljuškaste djevojke koji joj je, kaže, svojedobno uništio živce sad je očito stvar prošlosti.

Nekadašnja reprezentativka bivše države danas je 45-godišnjakinja i u braku je s 32 godine starijim američkim poslovnjakom Tomom Golisanom, bivšim vlasnikom momčadi Buffalo Sabresa i osnivačem Paychexa. Prema Forbesu, njegovo bogatstvo procijenjeno je na 3,4 milijarde američkih dolara. U vezi su od 2009. godine i žive na Floridi. Golisano je bio u braku već tri puta, a imao je i političke ambicije jer se kandidirao za gradonačelnika New Yorka.

Seleš je u karijeri osvojila 53 naslova, devet grand slam naslova, a bila je i 178 tjedana na prvom mjestu WTA ljestvice. Proživjela je traumu početkom 90-ih, nakon što ju je mentalno oboljeli obožavatelj tenisačice Steffi Graf ubo nožem u leđa.

Dvije godine nakon toga nije igrala, no onda se vratila na teren. Posljednji profesionalni meč odigrala je 2003. godine, a u sportsku mirovinu je otišla pet godina kasnije.

Danas se bavi spisateljskim radom i živi s psima u Tampa Bayu te svakodnevno vježba jogu. Objavila je knjigu 'Pronalazak sklada između tijela, uma i same sebe', u kojoj je progovorila o bulimiji i svim problemima na koje je naišla u životu.

Monika Seleš Izvor: Pixsell PXL Agencije / Autor: Bruno Bebert/Bestimage/PIXSELL