gledatelji su nestrljivi

Druga sezona hvaljene serije 'Nestali' od idućeg ponedjeljka premijerno na HRT-u

31.01.2022 u 11:49

Bionic
Reading

HRT od ponedjeljka, 7. veljače na Prvom programu u udarnom terminu od 21:05 sati počinje s premijernim prikazivanjem druge sezone domaće serije 'Nestali'

Radnja druge sezone zbiva se 1995. godine, u vrijeme održavanja vojno redarstvene akcije Oluja, točnije priča se nastavlja ondje gdje je stala u prvoj sezoni – jutro, 4. kolovoza 1995. godine, stoji u najavi.

Početak je akcije Oluja. Šestorica hrvatskih vojnika i Snježana bježe pred vojskom tzv. Krajine. I kada se čini kako su nadohvat hrvatskih linija, njihov je kombi pogođen.

Ne znaju s koje je strane došla granata, ali kombi je uništen, a njima ne preostaje drugo nego povući se u šumu. I dok se iz daljine čuju zvukovi granatiranja, Delon radi plan. Svjestan je kako s ranjenim Nervozom neće daleko stići, pa odluči da će se ukopati i pokušati progonitelje napasti po bokovima te pokušati preživjeti do dolaska Hrvatske vojske. Živadin im je za petama i neće odustati dok ne vrati Snježanu. Potjeri se sa srpske strane pridružuje civil Rade sa svojim ljudima želeći osvetiti smrt brata Ljube.

Serija je snimana na području Starigrada Paklenice, Rovanjske, Selina, Obrovca i kanjona Zrmanje. Prva sezona 'Nestalih' iznimno je dobro prihvaćena i od publike i od kritike, osvojila je Zlatni studio za najbolju tv seriju, a glumac Goran Navojec za ulogu vojnika Prke dobio je Večernjakovu ružu.

Uloge: Goran Navojec, Bojan Navojec, Filip Križan, Marko Cindrić, Alan Katić, Vedran Živolić, Sandra Lončarić, Enes Vejzović, Mladen Čutura, Milivoj Beader, Tarik Filipović, Marija Škaričić, Elvis Bošnjak. Scenarij: Joško Lokas