POSLJEDNJA ŽELJA

Doris Day neće imati pogreb, a razlog je pomalo neobičan

15.05.2019 u 19:48

Bionic
Reading

Vijest da je preminula slavna glumica i pjevačica, koju su romantične komedije 60-ih napravile najvećom filmskom zvijezdom tog doba, rastužila je njezine vjerne obožavatelje, ali i prijatelje koji se od Doris Day neće moći oprostiti na sprovodu budući da njega - neće biti

Holivudska zvijezda uz čije su filmove odrastale mnoge generacije, preminula je samo mjesec dana nakon svog 97. rođendana. Na veliko razočaranje obožavatelja, ali i prijatelja, kojima je bila okružena u trenutku smrti, Doris Day pogreb, kao takav, neće imati i to iz jednog jedinog razloga - nikada nije voljela smrt.

'Bez sprovoda, bez spomenika i bez posvete na spomeniku', rekao je njezin menadžer Bob Bashara i dodao: 'Doris nije voljela smrt i nikada nije mogla biti ni uz svoje kućne ljubimce kada ih je trebalo uspavati. Imala je velikih problema s prihvaćanje smrti.'

Iako je bila velika zvijezda, koja je kasnije postala zaštitnica i borac za prava životinja, prema pričanjima njezinih prijatelja, Doris nikada nije dopuštala da ju slava obuzme i promijeni.

  • +4
Doris Day Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Nikada nije dozvolila da uspjeh i slava utječu na nju i tko je ona. Do kraja je ostala mala djevojčica iz Cincinnatija koja je bila nevjerojatno talentirana, a svoje je talent podijelila sa svijetom i radila u životu upravo ono što voli. Nikada nije shvaćala zašto je ljudi toliko obožavaju', otkrio je menadžer.