simbolika

Dirljiva posveta Balaševiću: Uplakani Zagi, Vučko i Pobednik tuguju s bijelim zečićem

19.02.2021 u 22:00

Bionic
Reading

Ogromna tuga razlila se čitavom regijom na vijest o smrti Đorđa Balaševića, a u jednu ju je dirljivu sliku pretočio poznati crtač Midhat Kapetanović

Na slici tužni i uplakani Zagi, simbol Zagreba, Vučko, simbol Sarajeva i Pobednik, simbol Beograda grle bijelog plišanog zečića. Pored njih su i dvije mandarine.

Danas svijet ima malo manje boje. #đorđebalašević #nekinoviklinci #vučko #zagi #pobednik #legenda #toosoon #prerano #novisad #sarajevo #zagreb #beograd #ljubljana #podgorica #priština #skopje

Objavljuje Midhat KapetanovicPetak, 19. veljače 2021.

Poznavatelji lika i djela Đorđa Balaševića odmah će prepoznati o čemu se radi, javlja Jutarnji list.

Naime, na Balaševićevim koncertima je postojala tradicija da tijekom izvođenja pjesme 'Neki novi klinci', odnosno stiha – 'Kroz maglu treperi devet sveća na torti, tad sam dobio par mandarina i malog, belog zeca', prema njemu dolete plišane igračke, ali i mandarine iz publike.

Novosađani se opraštaju od Balaševića Izvor: Društvene mreže / Autor: Antonio Ahel/ATAImages/PIXSELL

Balašević se tako uvijek s koncerata vraćao s mnogo malih bijelih zečeva o kojima je rekao:

  • +5
Sarajlije se paljenjem svijeća opraštaju od Đorđa Balaševića Izvor: Pixsell / Autor: Armin Durgut/PIXSELL

- Taj 'mali bijeli zec' mi je puno značio u trenucima kad je sve izgledalo jako crno i kad sam se sa svojom publikom nalazio na nekim čudnim mjestima, tajno, kao ljubavnici. Taj 'mali bijeli zec' mi je zamjena za sve oscare, davis kupove, svjetska prvenstva u nogometu i sve ono što nisam osvojio. Oni su kronologija svega što mi se događalo u karijeri – ispričao je Balašević nakon jednog koncerta u Osijeku.

posljednji pozdrav

Novi Sad večeras se oprašta od Panonskog mornara: Glavni gradski trg prepun ljudi, čuje se pjesma...

Pogledaj galeriju