BIH ODABRALA

Dino Merlin na Eurosongu u Njemačkoj

02.12.2010 u 12:22

Bionic
Reading

Popularni kantautor predstavljat će Bosnu i Hercegovinu na 56. natjecanju za Pjesmu Eurovizije naredne godine u Düsseldorfu, saopćeno je u specijalnoj emisiji 'U susret BH Eurosongu 2011.' na Radioteleviziji Bosne i Hercegovine

Na osnovi pravila natjecanja za Pjesmu Eurovizije 2011, javni radiotelevizijski servis Bosne i Hercegovine BHRT odlučio je za predstavnika BiH na Eurosongu 2011. angažirati značajnog autora i izvođača pop glazbe, koji svojim umjetničkim djelovanjem ostvaruje vrhunske rezultate te svojim radom i uspjesima u karijeri garantira najviše profesionalne standarde. Vodeći se tim kriterijima, BHRT je pozvao jednoga od svojih najpopularnijih kantautora i zvijezda bivše države s grupom Merlin, da svojom autorskom kompozicijom, odnosno tekstom i glazbom, predstavi Bosnu i Hercegovinu na eurovizijskom natjecanju u Njemačkoj.

Dino Merlin

'Unazad nekoliko godina zaobilazio sam eurovizijsko natjecanje kao opciju koja mi je nuđena. Sve ovo vrijeme direkciji BH Eurosonga sugerirao sam da biraju nekog drugog te predlagao i Harija i Laku i Reginu, kao i druge muzičare. Međutim, na ovogodišnji poziv BHRT-a odgovorio sam potvrdno. Možda su razlog svi oni ljudi koji vole moje pjesme i očekuju to od mene. Možda je razlog i naša sumorna svakodnevica i moja potreba da dam svoj doprinos boljem imidžu Bosne i Hercegovine. Usred sam rada na novom albumu, tako da sam pun ideja. Sada je vrijeme da najbolje od njih uobličim u pjesmu koja će predstavljati moju zemlju na Euroviziji 2011. Kao čovjek koji teži najboljem, možete biti sigurni da ću u i ovaj projekt unijeti maksimalnu energiju i predan rad', izjavio je ovim povodom Dino Merlin.

BHRT će premijerno predstaviti pjesmu predstavnicu na Eurosongu 2011. u specijalnom TV showu koji će se emitirati u nedjelju, 20. veljače 2011. godine.