3. studenog

Daleka obala u studenom ponovno u Tvornici kulture

01.09.2023 u 12:37

Bionic
Reading

Petak, 3. studenog 2023. // Zagreb, Tvornica kulture

Daleka obala ponovno dolazi u Tvornicu kulture. Nakon što su prošlog prosinca održali sjajan koncert u rasprodanom klubu u Šubićevoj, dalmatinski su rokeri najavili još jedan veliki tulum u Zagrebu. Koncert Daleke obale zakazan je za petak, 3. studenog 2023. godine.

Daleka obala - Kao Sad (Official Music Video) Izvor: Društvene mreže

Nakon više od 20 godina diskografske pauze, Daleka je obala u studenom 2022. godine s novim frontmenom na čelu za izdavačku kuću Dancing Bear objavila svoj povratnički album ‘Kao Sad’. Novo je studijsko izdanje, osim pohvalama kritike i publike, okrunjeno i Porinom za Najbolji album rock glazbe. Obilježile su ga i brojne suradnje, a neke su od njih s Nenom Belanom, Antonijom Vrgoč, Silvijom Vargom, Darkom Bakićem te Vedranom Križanom. Jakša Kriletić Jordes (vokal, saksofon), Boris Hrepić (bas), Zoran Ukić (bubnjevi) i Jadran Vušković (gitara) vratili su se na pozornice i nastavili puniti koncertne i festivalske prostore te oduševljavati publiku diljem Lijepe Naše. Autori i izvođači najvećih hitova koje pjevaju i vole sve generacije dokazali su da još uvijek mogu napraviti pravu koncertnu feštu.

DALEKA OBALA - NOĆ JE PREKRASNA Izvor: Društvene mreže

Znakovito je i to da se ove godine obilježava 30 godina od objave albuma ‘Mrlje’ (1993.) nastalog u vrijeme rata, na kojemu se nalaze i veliki hitovi: ‘Mrlje’, ‘Ona zbori’, ‘Mojoj Lijepoj’, ‘Marica’ ili ‘Oni nas gađaju’. Na prošlogodišnjem su koncertu u krcatoj Tvornici izazvali pravu euforiju, a u studenom se vraćaju kako bi ponovno oduševili sve obožavatelje. Energični će Dalmatinci u Tvornici kulture izvesti najveće uspješnice iz kataloga svoje bogate diskografije.

Daleka obala - Mrlje Izvor: Društvene mreže

Pjesme Daleke obale obilježile su mnoge mladosti i postale rock himnama generacija, a zagrebačka će publika, osim numera s aktualnog izdanja ‘Kao Sad’ čuti i svoje omiljene pjesme. Čitava će Tvornica u studenom zajedno s neumornim i karizmatičnim bendom pjevati ‘Četrnaest palmi’, ‘Ruzinavi brod’, ‘Kurve’, ‘Noć je prekrasna’, ‘Tonku’, ‘Sa mi je ža’, ‘Nema te’ i ‘Morsku vilu’ te stvoriti neke nove ‘Lipe dane’.

DALEKA OBALA - SA MI JE ŽA Izvor: Društvene mreže

Early bird cijena ulaznice iznosit će 15 eura, dok će regularna cijena biti 18 eura. Na dan koncerta za ulaznicu će biti potrebno izdvojiti 21 euro. Ulaznice potražite u Tvornici kulture, na svim prodajnim mjestima ili online na Entrio.hr.