PROTOKOL

Da zaprosi Meghan Markle, princ Harry treba dozvolu Kraljice

10.02.2017 u 22:19

Bionic
Reading

Sve su glasnija šuškanja kako je samo pitanje dana kada će princ Harry zaprositi svoju djevojku, glumicu Meghan Markle. Ipak, prije nego do toga dođe, po kraljevskoj tradiciji, on mora za dopuštenje tražiti svoju baku - kraljicu Elizabetu II

Prije negoli uopće krenu razmišljati o vjenčanju, princ Harry i njegova djevojka, glumica Meghan Markle, moraju dobiti dopuštenje od njegove bake. Prema pisanju magazina People, to nije samo znak poštovanja prema 90-godišnjoj kraljici Elizabeti II, već kao peti po redu prijestolonasljednik, Harry mora dobiti njezin blagoslov. Naime, po zakonu koji je donesen još 1772. godine, kralj ili kraljica morali su dati dopuštenje svakom članu obitelji koji želi ozakoniti svoju vezu. Kroz godine, malo su se 'smekšali', pa se sada to tiče samo prvih šest prijestolonasljednika, što uključuje prinčeve Charlesa, Williama, Georgea, Harryja, Andrewa i princeze Charlotte.

?❤ #royalfamilynews

A photo posted by Royal Family News? (@royalfamilynews) on

Princ Harry za dopuštenje mora prvo pitati baku

Meghan Markle sve više vremena provodi u Londonu

Budući da se već naveliko šuška kako je pitanje dana kada će princ Harry kleknuti i zaprositi svoju djevojku, morati će se pripremiti i na službeni dio u kojem će Kraljica dati svoj pristanak. Meghan Markle još uvijek nije upoznala Harryjevu baku, iako u posljednje vrijeme većinu vremena provodi u Londonu, i to u stanu princa Harryja, koji se nalazi u sklopu Buckinghamske palače. Istu proceduru je prošla i Kate Middleton, koja je upoznala Kraljicu tek nakon što je s princom Williamom bila u vezi već nekoliko godina.

Catherine & The Queen?❤ #royalfamilynews

A photo posted by Royal Family News? (@royalfamilynews) on

Istu proceduru prošla je i Kate Middleton, koja je Kraljicu upoznala tek nakon nekoliko godina veze s princom Williamom