ne skriva ponos zbog nećaka

Cure nepoznati detalji iz karijere Joška Gvardiola, otkrio ih je njegov tetak: 'Naći ćemo mu neku našu domaću curu, Zadranku i Dalmatinku'

06.12.2022 u 08:29

Bionic
Reading

Hrvatska slavi novi veliki uspjeh naših nogometaša, Vatreni su slavili protiv neumornih Japanaca nakon raspucavanja i otišli u četvrtfinale, među osam najboljih. Još od ogleda s Belgijom puno se priča o 20-godišnjem braniču koji korijene vuče iz Novigrada nadomak Zadra

Mnogima nije poznato to da se sportom bavio i Joškov djed, kao i otac Tihomir, a i tetak Damir Kalapač, koji je bio i hrvatski reprezentativac. Ne skriva ponos dok priča o svom nećaku. Govorio je o njegovom početku karijere, a osvrnuo se i na njegov nastup za reprezentaciju.

Kazao je da je Joško 'čudo od nogometaša'. Prati njegov cijeli sportski put i otpočetka je, kaže, znao da posjeduje izniman sportski talent. Dodao je da su se isplatile godine truda, rada i odricanja, pune posvećenosti nogometu te da je ovo tek početak i da je pred njim svijetla budućnost. Prisjetio se Joškove probne utakmice za NK Zagreb.

'S obzirom na to da sam i ja s obitelji, kao i Joškovi roditelji, živio u Zagrebu, zajedno smo provodili uistinu puno vremena. Kad je Joško imao desetak godina, njegov otac Tihomir i ja vodili smo ga na probnu utakmicu u NK Zagreb. Tada nije prošao, bio je jako razočaran, a idući pokušaj bio nam je na Trešnjevci. Igrali su protiv Dinama, izgubili 5:2, a Joško je zabio oba gola. Njegovu spretnost i okretnost uočio je trener Dinama Miroslav Davidović te mu je ponudio da zaigra za njih, a sve ostalo je povijest', rekao je Joškov tetak za Novi list.

  • +9
Joško Gvardiol Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovacev / CROPIX

Tetak vjeruje da Joška strelovit uspjeh neće pokvariti i naglašava da je 'iznimno čvrst i bistar u glavi te misli kako će uvijek ostati jednako skroman i dobar'. To je, izjavio je, stvar kućnog odgoja koji mu je usađen od malih nogu i tu nema straha. Na obiteljskim druženjima simpatično mu je vidjeti kako Joško strogo prati što će pojesti, koliko kalorija unosi i slično.

O ljubavnom se životu Joška Gvardiola naveliko piše i komentira, a nedavno je sportski komentator Joško Jeličić prokomentirao da nogometaš nema djevojku, ali da 'pouzdano zna da sponzoruše stoje u niskom startu i čekaju priliku da ga 'zaskoče'. Tetak Damir smatra da neće biti tako. 'Ma naći ćemo mi njemu neku našu domaću curu, Zadranku i Dalmatinku. Za pravog momka treba i prava cura', poručio je Kalapač, koji je i sam bio reprezentativac, kasnije i nogometni sudac.

  • +10
Joško Gvardiol Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovacev / CROPIX