PRIZNAO JE JEDNU OPTUŽBU

Cuba Gooding Jr. izjasnio se krivim pred sucem i to iz jednostavnog razloga

14.04.2022 u 09:27

Bionic
Reading

Nakon što su još prije tri godine tri žene podignule optužnice protiv Cube Gooding Jr. da ih je poznati holivudski glumac napastvovao, on je sada na sudu jednu od optužbi priznao i to za neprimjereno dodirivanje žene u jednom noćnom klubu, samo kako bi mu se umanjila kazna

Cuba Gooding Jr. priznao je krivnju kako bi smanjio kaznu koja će mu biti izrečena, ali i kako bi izbjegao služenje zatvorske kazne. 54-godišnji glumac, kojeg se mnogi sjećaju iz hit filma 'Jerry Maguire', optužen je po šest točaka na sudu u Manhattanu i to za seksualno zlostavljanje i neprimjereno dodirivanje, kao i za ljubljenje jedne od tužiteljica 2018. u noćnom klubu, za koji ona nije dala pristanak.

Njegovo priznanje krivnje omogućilo mu je da može i dalje nesmetano raditi i snimati filmove, no od njega se zahtijeva da nastavi liječenje zbog alkoholizma, a ukoliko će sve, što je dogovorio, poštivati, njegova će kazna će za šest mjeseci postati tek prekršaj.

'U potpunosti vjerujemo svim žrtvama u ovom slučaju i zahvaljujemo svim ženama, ali i drugim svjedocima, koji su s našim uredom surađivali tijekom naše istrage', rekla je Coleen Balbert.

  • +5
Cuba Gooding Jr. Izvor: EPA / Autor: PETER FOLEY

Inače, da nije došlo do ovakvog obrata i njegovog priznanja, Goodingu se 'smiješila' zatvorska kazna u trajanju od godine dana. On je prvo uhićen u lipnju 2019. i to nakon što je 30-godišnjakinju primio za grudi u hotelu Moxy na njujorškom Times Squareu. Optužen je i za štipanje i hvatanje za stražnjicu konobarice Natashe Ashworth u listopadu 2018., kao i seksualno dodirivanje bez dopuštenja u noćnom klubu Lavo u New Yorku.