16. svibnja

Cinkuši u Tvornici kulture promoviraju nagrađeni album 'Bog nam greh oprosti'

04.04.2024 u 10:37

Bionic
Reading

Četvrtak, 16. svibnja 2024. // Zagreb, Tvornica kulture

Cinkuši promoviraju svoj novi, Porinom nagrađeni album ‘Bog nam greh oprosti’ u Velikom pogonu Tvornice kulture! Omiljena će mnogobrojna etno ekipa za zagrebačku publiku svirati u četvrtak, 16. svibnja 2024. godine, a na pozornici će im se pridružiti i razni gosti.

CINKUŠI - KOMU MAJKA BELI KOLAČ PEČEŠ (2023) Izvor: Društvene mreže

Cinkuši su jedan od rijetkih glazbenih sastava koji na uistinu poseban i uvjerljiv, emotivan način u svoj izričaj uklapa narodnu baštinu, uglavnom se fokusirajući na tradiciju Zagorja, Prigorja i Međimurja, s rokersko-pankerskim stilom i energijom. Veliki i veseli ansambl čine Tihomir Kruhonja, Mirko Radušić, Nataša Radušić, Marko Meštrović, Nebojša Stijačić, Marko First, Nikola Santro i Krešimir Oremuš, a na ovoj će im se posebnoj promociji pridružiti i gosti koji su sudjelovali u snimanju novog albuma: Marija Mateja Kruhonja, Luce Stanojević, Iva First i Stipe Mađor. ‘Bog nam greh oprosti’ posljednje je studijsko izdanje ovog osebujnog sastava objavljeno u prosincu 2023. godine. Album je, uz mnogobrojne hvalospjeve kritičara i ljubav publike, zaradio i prestižnu nagradu Porin u kategoriji za Najbolji etno album godine. Nit je vodilja čitavog albuma ljubav, a mješavina različitih emocija, atmosfera i energija na impresivan je način prezentirana kroz osam pjesama tradicionalnog izričaja. Za miks je albuma zaslužan Igor Ivanković, dok je pjesmu ‘Molitva’ koja zatvara album miksao Dražen Završki. Master je odradio Hrvoje Nikšić, a produkciju potpisuju Cinkuši i Igor Ivanković. Album je objavljen za izdavačku kuću Mast produkcija.

CINKUŠI - PTIČEKOVA SVADBA (2022) Izvor: Društvene mreže

Ova raspjevana, usvirana i talentirana etno skupina djeluje od sredine devedesetih godina, a svojim izvedbama uživo redovito oduševljava i uveseljava publiku. Na kreativan i skladan način Cinkuši umjetnost kombiniraju sa zabavom i tradicijom ne ostavljajući nikoga ravnodušnim. Zajedno s Markom Firstom radili su glazbu za dugometražni igrani film Nosila je rubac črleni (2022) čija je radnja smještena u Hrvatsko zagorje u ratnim devedesetima, a već su tada pjesmom ‘Ptičekova svadba’ najavili i izlazak aktualnog albuma.

Izvor: Društvene mreže

Svojom glazbom ruše sve žanrovske i stilske barijere prikazujući svu zvučnu i tematsku raskoš narodne baštine. Cinkuši će ovog svibnja svoj hvaljeni album ‘Bog nam greh oprosti’ predstaviti i pred zagrebačkom publikom u Tvornici kulture.

Ulaznice po early bird cijeni od 13 eura potražite u Tvornici kulture, na svim prodajnim mjestima ili online na Entrio.hr. Kad se ograničeni kontingent rasproda, regular cijena ulaznice iznosit će 14 eura. Na dan koncerta za ulaznicu će biti potrebno izdvojiti 16 eura.