VJEČNE 'KOSTI'

Čini vam se kako se ova serija na malim ekranima vrti već cijelu vječnost? U pravu ste, traje više od desetljeća

16.08.2019 u 06:32

Bionic
Reading

Postoje brojne serije koje se godinama vrte po televizijskim ekranima i dosegle su dvoznamenkasti broj sezona. Više od 10 sezona mnoge nikad ne dožive, a jedna od onih koja je premašila tu brojku je serija 'Kosti' (Bones), koja već godinama obitava na domaćim malim ekranima, pa mnogima nije jasno vrte li se reprize starih ili je riječ o novoj sezoni

Jedna od brojnih kriminalističkih serija koje su osvojile publiku diljem svijeta je i 'Bones' ('Kosti'), inspirirana životom i radom forenzičarke i autorice Kathy Reichs. S emitiranjem je počela 2005. godine, a za razliku od ostalih serija sličnog karaktera koje prate policijsku proceduru analize tragova i ostataka, razlikuje se po tome što se najviše bavi - kostima. Donosi i dostatnu količinu dobroćudnog humora, te više prikazuje emotivne odnose između likova, odnosno proučava ljudskost znanstvenika koji proučavaju neljudskost iza zastrašujućih zločina.

Kao glavni junaci odabrani su Emily Deschanel i David Boreanaz, legendarni Angel iz teen SF serija 'Buffy - ubojica vampira' i 'Angel'.

Autor serije, Hart Hanson, došao je na ideju o snimanju serije 'Kosti' nakon što se sastao s izvršnim producentom Barryjem Josephsonom, koji je već davno otkupio prava za snimanje dokumentarca o forenzičkoj antropologinji i spisateljici Kathy Reichs, pa se stoga može slobodno reći da je serija nastala prema Reichsinom životu i knjigama.

S dolaskom kraja desete sezone, glavni likovi u seriji specijalni agent FBI-a Seeley Booth (David Boreanaz) i dr. Temperance Brennan (Emily Deschanel), osjećali su danak dugih 10 godina okruženosti smrću i tugom. Čak su i radosne vijesti o Brennaninoj trudnoći pale su u drugi plan budući da je Booth podlegao svojoj ovisnosti o kocki. Do završnice sezone Booth i Brennan uspijevaju se ponovno ujediniti kao par, donijevši zajednički odluku da će dati otkaz na poslu.

Jedanaesta, pretposljednja snimljena sezona, čije emitiranje počinje od 14. kolovoza na Domi TV, nastavlja se šest mjeseci kasnije. Booth, Brennan, njihova kći Christine i nova beba naizgled vode život iz snova, daleko od života ispunjenog ubojstvima, koji su ostavili za sobom. No slučaj tijesno povezan s njima tjera Brennan da se uključi u forenzičku analizu ostataka, a Booth tajanstveno nestane, što pokrene FBI na istragu o njegovoj lokaciji, koju vodi agentica Grace Miller.

Izvor: Društvene mreže

Osim što glumi glavnu ulogu u 'Kostima' David Boreanaz je i producent, a često preuzima i treću dužnost kao redatelj. Režirao je stotu epizodu serije, kao i napete finalne epizode 10. i 11. sezone. Na velikom ekranu Boreanaz je glumio u dramama 'The Mighty Macs' i 'Officer Down', komediji 'Suffering Man's Charity', filmovima 'These Girls', 'Valentinovo', 'Vrana 4', 'The Hard Easy'.

Boreanaz je punio stranice žutog tiska u 2010. godini zbog svoje nevjere - varao je bračnu družicu, Playboyevu zečicu Jaime Bergman s bivšom ljubavnicom Tigera Woodsa, Rachel Uchitel, dok ga je Kristina Hagan, statistica iz serije 'Kosti' tužila zbog seksualnog zlostavljanja i zatražila 25 tisuća dolara odštete.

Za svoju ulogu Dr. Temperance Brennan, Emily Deschanel je dobila tri nominacije za nagrade Teen Choice za dramsku televizijsku glumicu, tri nominacije People's Choicea za omiljenu televizijsku dramsku glumicu, jednu za omiljenog televizijskog borca protiv zločina i, zajedno s kolegom Davidom Boreanazom, nominaciju za omiljeni televizijski duo. Osim toga pojavila se i u miniseriji 'Rose Red' autora Stephena Kinga. Za seriju 'Kosti' preporučio je poznati producent krimi-serija i akcijskih filmova, Jerry Bruckheimer, nakon što je završila sa snimanjem njegovog filma 'Glory Road'.

Michaela Colin (Angela Montenegro) dobila je nominaciju za nagradu Asian Excellence u kategoriji sporedne televizijske glumice za svoju ulogu u 'Kostima'.

Karijera Tamare Taylor (Camille Sarroyan) počela je u reklamama za nacionalne televizijske kuće. Nekoliko mjeseci nakon dolaska u Los Angeles iz Toronta, u kojem je odrasla, dobila je uloge i na televiziji i u filmu. Prva velika prilika došla joj je kroz seriju 'Party of Five', u kojoj je glumila uz Matthewa Foxa. Zatim je glumila u drami Stevena Bochca, 'City of Angels', 'Hidden Hills' te 'Sex, Love & Secrets'. Imala je uloge i u serijama kao što su 'Lost', 'Numb3rs', 'CSI: Miami' i 'NCIS'...

Serija 'Kosti' Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia