DAVOR BILMAN

'Brzi odlazak Tatjane Jurić bio je veliko iznenađenje'

  • Autor: Igor Tretinjak
  • Zadnja izmjena 09.12.2011 11:33
  • Objavljeno 09.12.2011 u 10:00
Žiri - Dinko Bogdanić, Milka Babović, Elio Bašan i Davor Bilman

Žiri - Dinko Bogdanić, Milka Babović, Elio Bašan i Davor Bilman

Izvor: Promo fotografije / Autor: HTV

Korak-dva od velikog finala u 'Plesu sa zvijezdama' uhvatili smo najstrožeg člana žirija Davora Bilmana i porazgovarali s njim o ovoj sezoni, prošlosti i budućnosti
Davor i Maja Šuput u akciji

Šesta sezona 'Plesa sa zvijezdama' bliži se velikom finalu, samim time kraju. Iako je možda malo rano, možete li ipak dati ocjenu sezone u odnosu na prijašnje?

Sezona još uvijek traje, pa je prerano za bilo kakvu ocjenu sezone. Svaka, pa tako i ova sezona ima svojih zanimljivih i smiješnih trenutaka, kao i onih kada stvarno imamo priliku uživati u kvalitetnom plesu.

Biste li mogli (i smjeli) izdvojiti najboljeg pojedinca ove sezone?

Mogao bih, ali ne smijem.

Žiri uvijek ističe da je najvažnije napredovati kroz šou. Tko je u tom pogledu najdalje stigao ove sezone?

Najdalje su stigli oni koji su u polufinalu jer su morali savladati najviše plesova. Napredak u jednom plesu ne mora nužno značiti napredak i u ostalim plesovima jer su tehnika i karakter u svim plesovima različiti, pa je o napredovanju ponekad teško govoriti generalno. Trud i želja ne moraju uvijek biti proporcionalni onome što vidimo na plesnom podiju.

Tko vas je, možda, razočarao? Publiku je, vjerujem, malo iznenadio brzinski izlet Tatjane Jurić.

Nitko tko prihvati ulogu 'učenika' u 'Plesu sa zvijezdama' ne može me razočarati jer je potrebna velika hrabrost za to i zbog toga jako cijenim sve natjecatelje. To što jako poštujem svakog natjecatelja, ne znači da ne poštujem ples, pa će u mom komentaru ili ocijeni uvijek ples biti taj koji je razočaravajući ili oduševljavajući. Sigurno je brzi odlazak Tatjane Jurić bio iznenađenje za gledatelje, no nemojte zaboraviti da upravo gledatelji uvelike odlučuju o tome tko ostaje, a tko odlazi.


Kad smo kod Tatjane, imate li neki svoj privatni osjećaj o plesnim mogućnostima zvijezda prije no što stanu na plesni podij? Koliko pogađate?

Naravno da imamo, pa svi mi, kao ljudi (a i žiri spada u tu kategoriju, hehe), stvaramo neki dojam o tome kakav će netko biti u nečemu. Kao i u životu, najčešće nas taj instinkt ne vara, ali se dogodi i situacija kada ostanemo širom otvorenih očiju ili s nenadanim smiješkom na licu.

Šest sezona je skoro pa iza vas, samim time 48 zvijezda je svoje otplesalo. Ponestaje li šou zvijezda koje pristaju na sudjelovanje (ipak je Hrvatska mala zemlja s limitiranim brojem poznatih osoba)?

Odgovore na ova pitanja bi mogao dati urednik emisije, odnosno osobe na HTV-u koje traže potencijalne kandidate. Siguran sam da taj proces nije nimalo lak, a i siguran sam da će uvijek biti onih koji će se sami dobrovoljno prijaviti. Ono što predstavlja možda još veći izazov je kako spojiti parove jer provesti tri mjeseca u svakodnevnom treningu s osobom sa kojom niste kliknuli gore je od zatvora.

Kamo dalje kad ih 'nestane'?

Uvijek će biti zvijezda, pitanje je samo što smatramo pod tim nazivom.

Bez obzira na sve, šou je i dalje izuzetno gledan. Što mu osigurava konstantno visoku gledanost?

Očito je pogođen neki dobar odnos različitih stvari koje publika želi. Ples je sam po sebi dovoljno zanimljiv jer glazba i pokret moraju izazvati neke emocije. Ono što često čujem je da je to šou koji prate cijele obitelji, od najmlađih do najstarijih, pa valjda svatko pronađe ono što mu se sviđa.

Okrenimo se malo žiriju. Četveročlani žiri se od prve sezone drži na okupu, što je svojevrsni fenomen. Što vas drži na okupu? Dolazi li do napetih situacija i kako ih rješavate?

Rekao bih da nas naše različitosti drže na okupu. Koliko sam upoznao Milku i Dinka, jer Elija poznajem već duže vrijeme, zaista smo svi toliko različiti, po karakterima, interesima i životnim načelima. Nikakvih napetih situacija ne može ni biti jer svatko daje svoje mišljenje i ocjenu.

Vi ste u žiriju zauzeli ulogu strogog suca, ali i suca kojemu se vjeruje. Koliko je ta podjela stigla dogovorno, a koliko je izašla iz vaših karaktera?

Odgovor na ovo pitanje je vrlo zanimljiv, pa prepuštam čitateljima da procijene, hehe.

Neke od zvijezda na kraju šoua nama laicima djeluju poprilično profesionalno. Tko se, po vama, najviše približio tim profesionalnim plesnim vodama?

Salsa Davora i Tee Prodanić

Istina je, ponekad se dogodi da par zaista pleše kao na natjecanju (naravno, uzimajući u obzir kratko vrijeme koje su imali na raspolaganju za pripremu) i to su situacije kada stvarno uživam gledajući taj par. Parovi na pravom natjecanju ipak plešu drukčije jer se naš ples ne naziva bez razloga sportski ples, a to znači da izvlačite maksimalne performanse na umjetnički način. Naravno da to ne tražim od parova u šouu, ali tražim da se primaknu što bliže tome.

Na kraju, okrenimo se malo budućnosti. Koga biste sljedeće sezone željeli vidjeti u šouu?

Želio bih vidjeti svakog onog tko će izvući osmjeh na lice dok ga gledate. Neki jer uživate u ljepoti plesa, a neki iz puno jednostavnijih razloga.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi