s aktualnog albuma 'Krvava novčanica'

Brkovi oborili rekord novosadskog festivala i predstavili novi spot 'Bauštela'

05.07.2023 u 15:08

Bionic
Reading

Grupa Brkovi predstavila je spot za novi singl 'Bauštela', ukupno drugi s njihovog aktualnog albuma 'Krvava novčanica'. Režiju videa potpisao je Šimun Šitum s kojim će bend nastaviti suradnju i ubuduće. Novi spot stigao je par dana prije trijumfalnog nastupa Brkova na novosadskom Blokstoku pred rekordnih 15.000 fanova!

Samo na You Tubeu i Spotifyju pjesma 'Bauštela' sakupila je toliko puno pregleda da je bila očit izbor za novi singl. Nasljednik izuzetno uspješne 'Više ni pankeri ne slušaju punk' drugi je singl s osmom studijskog albuma benda 'Krvava novčanica' koji je objavljen 10. ožujka i već se naveliko koncertno promovira po regiji i šire od nje.

Nakon izuzetnog uspjeha spota 'Hoću da mi dijete sluša narodnjake' koji je na You Tubeu skupio više od 4.6 milijuna pregleda režije se ponovo prihvatio Šimun Šitum. 'Dosad nismo vidjeli niti jedan loš komentar na spot 'Bauštela', što nam govori da je Šime ponovo u potpunosti pogodio senzibilitet Brkova. Kad rezultat dva videa bude ovako dobar to samo znači da ćemo nastaviti suradnju u budućnosti' – izjavio je frontman brkova Shamso69.

Brkovi - Bauštela | Official Music Video Izvor: Društvene mreže

Uz Šituma na spotu su radili Josip Kraljević (kamera, montaža), Maja Golem (kostimi i set dizajn), producenti su bili Batalić & Batalić, dok se produkcijom pozabavio Delort.

Premijera spota došla je uslijed dugačke 'Nema fusha' turneje koju su Brkovi započeli još u veljači u Torontu. Apsolutan vrhunac dosadašnjih datuma bio je nastup na novosadskom Blokstok festivalu 1. srpnja. Prema vlastitom priznanju Brkova koncert nošen energijom više od 15.000 fanova bio je jedan od najimpresivnijih u karijeri benda, što pokazuju i brojne snimke na društvenim mrežama.

Turneja se nastavlja sljedećih tjedana po cijeloj regijji. Bendu slijede gostovanja u Tjentištu, Vršcu, Koprivnici, Glamoču, Apatinu i Bijeljini, a još dosta datuma bit će objavljeno uskoro.

Sve ovogodišnje aktivnosti Brkova uvod su u 2024. kada ova nezaustavljiva punk folk wellness petorka slavi velikih 20 godina rada, za čije obilježavanje se priprema poseban plan.

BRKOVI