ŠOKIRAO SVE

Britanski scenarist kraljicu nazvao seljankom, a članove njezine obitelji parazitima

01.11.2017 u 10:30

Bionic
Reading

Tvorac do sada najskuplje Netlixove serije 'Kruna', o šest desetljeća vladavine aktualne britanske kraljice, Peter Morgan, u intervjuu za Sunday Times iznio je ružne stvari o aktualnoj britanskoj kraljici Elizabeti II., iako mu je upravo ona bila inspiracija za mnoge scenarije

U intervjuu za Sunday Times, tvorac najskuplje Netflixove najskuplje televizijske produkcije, serije 'Kruna', Peter Morgan aktualnu je britansku kraljicu nazvao ženom 'ograničene inteligencije', a uz to je dodao kako je kraljevska obitelj 'jedna poremećena institucija'.

  • +10
Princ Philip i kraljica Elizabeta II. Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Tom prigodom priznao je i da ne bi povjerovao da mu je netko ranije rekao kako će jednoga dana pisati scenarij za serije o Elizabeti II. 'Ne bi mi palo na pamet da se može još išta reći o toj seljanki ograničene inteligencije, koja bi puno radije brinula o svojim psima i uzgoju konja nego obavljala dužnosti monarha', rekao je Morgan i šokirao sve.

Inače, Petera Morgana opisuju kao zagriženog republikanca koji bez imalo zadrške kako je impresioniran kraljičinom sposobnošću opstanka bez obzira na 'katastrofalne pogreške', za razliku od parlamentarnih zastupnika koje su pogrešne odluke stajale karijere.

Osim ružnih riječi o kraljici, Morgan je slično izrekao i za članove kraljevske obitelji koje je nazvao 'parazitima ili virusima koji mutiraju.'

'Pogledajte samo koliko je premijera otpremila u lijesovima, a ona je još na tronu, nadživjela ih je. Riječ je o jednoj poremećenoj instituciji i potpuno suludom sustavu, no možda im upravo on omogućuje da idu naprijed', nastavio je Morgan koji, iako nema lijepih riječi za kraljicu, često radi filmove, predstave i serije inspirirane njome.

Tako je njezin privatni život već obradio u filmu 'Kraljica' iz 2006. godine, a potom je isto ponovio i na kazališnim daskama West Enda. Dok se taj film bavio Elizabetom u zreloj životnoj dobi, radnja serije 'Kruna' prati život mlade princeze koja se udaje za Philipa Mountbattena u turbulentnim vremenima nakon Drugoga svjetskog rata.