INVAZIJA SE NASTAVLJA

Brad Pitt Bliskog istoka u novoj turskoj sapunici

10.11.2010 u 15:12

Bionic
Reading

Turkomaniju na hrvatskim televizijama nastavlja sapunica 'Gumus' koja je raspametila Saudijsku Arabiju i ostatak svijeta, a koju ćete kod nas imati prilike gledati na Novoj TV

U centru pažnje najnovije turske hit-sapunice koja će se emitirati na Novoj TV u popodnevnim satima s početkom u ponedjeljak, 15. studenog, naslovna je djevojka Gumus kojoj je sudbina namijenila raskošan život i veliku ljubav, ali se na tom putu susreće s brojnim pričama ljudskih slabosti koje treba razriješiti.

Serija je postigla velik uspjeh u svijetu i nezapamćen u arapskim zemljama te je postala pravi fenomen koji je zavladao gdje god se dosad prikazivala. Samo u Saudijskoj Arabiji serija 'Gumus' privukla je svakodnevno između tri i četiri milijuna gledatelja, a finalni nastavak gledalo je rekordnih 85 milijuna gledatelja.

Popularnosti serije između ostalog pridonose jaka glumačka imena među kojima je najpoznatiji Kivanç Tatlitug, odnosno Brad PittBliskog istoka koji se proslavio svojom manekenskom karijerom osvojivši titulu Model World. U naslovnoj ulozi pojavljuje se Songül Öden koju u domovini nazivaju Ružom Turske zbog njezine iznimne ljepote.

Serija vrvi sjajnim dramskim zapletima, ali i govornim jezikom – kolokvijalnim sirijskim dijalektom koji je pristupačniji ondašnjem stanovništvu za razliku od klasičnog arapskog koji smatraju kompleksnim i 'učenim' jezikom.

Gumus je priča o nesretnoj ljubavi, neuzvraćenoj, ali i nametnutoj te o mladim ljudima kojima je sreća toliko blizu da je ne vide. Život prostodušne, neiskvarene djevojke Gumus (njezino ime znači Srebro) mijenja se kada joj imućna obitelj Sadoglu dogovori brak s muškim nasljednikom Mehmetom koji je, nakon što mu je voljena djevojka poginula u prometnoj nesreći, zapao u tešku krizu.