TREBALO JE BITI U ŠIBENIKU

Bonobo na prepunoj Tvrđavi sv. Mihovila: 'Ovo je bilo nestvarno, ovo mi je najdraži koncert u godini! Hvala vam što ste me zvali, hvala vam što ste došli'

09.08.2023 u 13:40

Bionic
Reading

Jedan od najomiljenijih svjetskih glazbenika – umjetnik, DJ i producent Simon Green umjetničkog imena Bonobo, sinoć je na prepunoj Tvrđavi sv. Mihovila u Šibeniku spektakularnim koncertom potvrdio svoj zvjezdani status i planetarnu popularnost!

Godinama headliner velikih svjetskih festivala, majstor kombiniranja stilova i nevjerojatno nadaren glazbenik, Bonobo je u pratnji osmeročlanog benda na Tvrđavi sv. Mihovila, koja ovo ljeto obilježava jubilarnu desetu koncertnu sezonu, nastupao u sklopu iznimno uspješne turneje 'Fragments Live'.

Publiku koju je kombinacijom organskih i elektronskih instrumenata zagrijao jedan od najinovativnijih šibenskih glazbenika Fikcio Monger, Bonobo je rasplesao već u prvoj sekundi gotovo dvosatnog koncerta.

Izuzetna rasvjeta i zvuk, očaravajuće video projekcije, magičan glas pjevačice Nicole Miglis i čak osam instrumenata na pozornici sjajno su se povezali s nestvarnim ambijentom Tvrđave sv. Mihovila i publikom koja je od prvog takta bila izvanredno dobro raspoložena i ni u jednom trenutku nije skrivala oduševljenje. Sve je rezultiralo nevjerojatno dobrom atmosferom i fantastičnom energijom - i na tribinama stoljetne tvrđave i na pozornici!

'Ovo je bilo nestvarno! Ovo mi je najdraži koncert ove godine! Hvala vam što ste nas zvali, hvala vam što ste došli, vidimo se opet uskoro! Ovaj grad, ovo mjesto, ova tvrđava, hvala vam svima!', rekao je s pozornice odlično raspoloženi Bonobo prije nego li se vratio na bis od gotovo dvadeset minuta kojim je zaključio večer.

Poznat po vještinama maestralnog kombiniranja trip-hopa, jazza, elektornike, hip-hopa i jazza, Bonobo je u Šibeniku izveo stvari iz svoje dvadesetogodišnje glazbene karijere, s posebnim naglaskom na posljednji album 'Fragments Live', najemotivniji koji je ikada stvorio, a za koji je inspiraciju tražio u divljem okruženju Doline smrti. Na set listi od 19 pjesama bile su, među ostalima, Polyghost, Counterpart, Shadows, Chiara, Cirrus, Otomo i druge, a koncert je zaključen taktovima sjajne Kerale i odličnom Nicole Miglis za mikrofonom, nakon čega se publika premjestila pod tribine gdje je za DJ pultom aftershow Fikcia Mongera trajao još nekoliko sati.

Ulaznice za koncert Bonoba na šibenskoj Tvrđavi sv. Mihovilu bile su rasprodane još prije dva mjeseca, kupovale su se iz čak 17 europskih zemalja, ali i iz Brazila, Hong Konga, Australije, Japana i Novog Zelanda! Sljedeći je na repertoaru desete koncertne sezone sv. Mihovila izvrsni Benjamin Clementine 15. kolovoza.