MAJA TERZIĆ NAKON SUPERTALENTA:

Bolje je raditi s Nessom nego sa 90 posto ljudi

20.11.2010 u 11:39

Bionic
Reading

Simpatična 19-godišnjakinja, studentica biologije i kemije, oduševila je svojim nastupom u trećoj polufinalnoj emisiji Supertalenta sa svojom kujicom Nessom te zaslužila prolaz u finale koji ju je, kako kaže, šokirao jer je došao posve neočekivano

'Nisam očekivala ništa i kad su me prozvali, ostala sam šokirana, jer je to ipak pas i nisam ni sanjala da bismo mogle proći. Osim toga, nigdje nas u medijima nisu spominjali kao favorite, nismo ušle ni u kakva predviđanja, čak nas nisu spominjali ni kad smo ušle u polufinale', rekla nam je još uvijek pod dojmom Maja Terzić

Simpatična studentica biologije i kemije i ljubiteljica životinja u petak navečer je nastupila pred publikom i žirijem bez opterećenja i velikih očekivanja. Ona i Nessa bile su, kao i prethodnih emisija, zabavne i ljupke, a njezini su favoriti bile cure iz plesnog studija Cats i, naravno, Tia Pikija.

Maja ima samo riječi hvale o Nessi. Dvogodišnja kujica pasmine border collie izrazito je pametna i poslušna pa Maja kaže da joj je lakše s njom nego s većinom ljudi: 'S njom je bolje raditi nego sa 90 posto ljudi. Dresuru sam počela kroz igru, osnovnim naredbama, dok je bila štene - da sjedne, da dođe kad je zovem… Kad je naučila osnovne naredbe, onda smo krenule na teže stvari.'

Svakako treba spomenuti da je Maja Terzić samouka što se dresure pasa tiče, jer u njezinoj rodnoj Pleternici u Slavoniji nema ni udruge za zaštitu životinja, a kamoli treninga za pse. Stoga je sve sama naučila i to uz vrlo malu pomoć.

'Pokušala sam si pomoći knjigama. One mogu dati ideju, ali to je previše konfuzno. Svaki pas je poseban i ja učim Nessu onako kako mislim da će shvatiti, pratim njezin tempo i zasad se to pokazalo uspješnim', priznala nam je Maja.

Iako joj je u ovom periodu života prioritet fakultet koji želi završiti i steći stručno znanje, ubuduće se želi nastaviti baviti životinjama i dresurom.

A finale Supertalenta? Maja je rekla da još uvijek razmišlja o tome, otkrivši samo da će vjerojatno odabrati dinamičniju pjesmu, više skokova i nešto spektakularnije, a možda čak odabere drugog psa. Mi joj želimo svu sreću.