ODUŠEVIO MILIJUNE

Bocellijev koncert uživo iz Milana na Uskrs oborio rekord gledanosti na YouTubeu

15.04.2020 u 18:59

Bionic
Reading

Uskrsni koncert Andree Bocellija iz prazne milanske katedrale do danas je dosegao više od 35 milijuna pregleda što ga čini jednim od najgledanijih glazbenih nastupa uživo i klasične glazbe općenito na YouTubeu

Slavni operni pjevač Andrea Bocelli održao je na sam Uskrs u katedrali Duomo u Milanu koncert kojim je na svoj način, kroz pjesmu, odlučio poslati 'ljubav i nadu' Italiji, ali i cijelom svijetu zbog pandemije koronavirusa. Prijenos je održan preko njegovog YouTube kanala, a na jedinstvenom koncertu Bocelli je izveo pomno odabrane skladbe poput 'Ave Maria', 'Domine Deus' i 'Amazing Grace'.

Video njegova nastupa u prva 24 sata od prikazivanja ostvario je više od 28 milijuna pregleda širom svijeta, a u više od 100 zemalja svijeta i stigao je do vrha YouTube ljestvice trenutno najpopularnijih videozapisa uključujući SAD, Veliku Britaniju, Italiju, Kanadu, Španjolsku, Meksiko, Brazil, Argentinu, Boliviju, Čile i Kolumbiju.

Andrea Bocelli: Music For Hope - Live From Duomo di Milano Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Bocellijev uskrsni koncert bio je dio ovogodišnjih virtualnih proslava Uskrsa s milijunima vjernika koji su se okupili putem interneta usred pandemije koronavirusa.

'Jako sam dirnut i presretan što sam primio takvu reakciju javnosti koja je nadišla sva moja očekivanja. Umjetniku poput mene jučerašnji događaj razlog je žrtvovanja za cijeli život; za vjernika i katolika kakav sam ja, bila je to daljnja potvrda dobroćudnog osmijeha s kojim Nebeski Otac gleda na svoju djecu. Bila je neizmjerna čast i privilegija dati svoj glas molitvama milijuna ljudi, okupljenih u jednom zagrljaju - malom, velikom čudu u kojemu je cijeli svijet bio glavni junak i koje potvrđuje moj optimizam u budućnost naše planete', izjavio je nakon jedinstvenog nastupa.

  • +21
Andrea Bocelli Izvor: EPA / Autor: MATT ROURKE / POOL