Karijera za pamćenje

Blanka Vlašić se prisjetila važnog dana u svom životu

01.09.2022 u 10:12

Bionic
Reading

Naša ponajbolja skakačica u vis svih vremena i jedna od najboljih hrvatskih sportašica u veljači prošle godine obznanila je završetak natjecateljske karijere nakon dugotrajne borbe s ozljedama. Pažnju atletske javnosti privukla već sa šesnaest godina, kad je počela ostvarivati dobre rezultate. S nepunih 17 godina nastupila je na prvim Olimpijskim igrama, a među juniorima je bila nedodirljiva. Od tada je osvojila velik broj medalja i uspjeha a slavna Splićanka se rado sjeća nekih prošlih vremena i velikih postignuća

Kad se jednog dana budu pisale knjige o ženskom sportu u Hrvatskoj, njezino ime dobit će posebno poglavlje, njezina uloga bit će jedna od najvažnijih. Blanka Vlašić je, među ostalim, hrvatska rekorderka u skoku u vis na otvorenom, a njezinih preskočenih 208 centimetara ujedno je i drugi najbolji rezultat svih vremena.

Na 11. je svjetskom prvenstvu u Osaki u finalu skoka u vis osvojila zlatnu medalju za Hrvatsku. S preskočenih 205 cm osvojila je naslov svjetske prvakinje a sada se prisjetla tog dana. 'Prije 15 godina. Moja prva medalja. Sanjala sam o tome od kad sam bila djevojčica. Kako sam se osjećala kao svjetska šampionka? I bilo je mnogo više nego što sam mogala zamisliti', prisjetila se Blanka.

Umirovljena atletičarka trenutno proživljava svoje najljepše privatne dane. Čeka svoje prvo dijete sa suprugom, belgijskim novinarom Rubenom Van Guchtom. Par je otkrio da bi beba trebala stići potkraj ove godine te da Blanka nosi sina.

  • +3
Blanka Vlašić Izvor: Cropix / Autor: Vojko Basic / CROPIX