PLES SA ZVIJEZDAMA

Bez seksipilne Martine Zubčić u finalu

07.12.2008 u 05:00

Bionic
Reading

Trbovićka je i dalje najveći favorit treće sezone 'Plesa sa zvijezdama', što je dokazala i ove subote strastveno plešući tango i senzualno rumbu. Zubčićka je ispala, iako su ona i Schubert ove subote plesali najbolje do sada

Ostala su četiri para koja su ove subote plesala po dva plesa. Nakon elegantne Barbare u bijelom (uz neizbježnu asocijaciju na neku opernu divu ili njezino vjenčanje ali sa stilom) i Duška (kojem se nema što dodati), nije se puno čekalo ni odugovlačilo, već su kao prvi par nastupili Zlata Muck i Ištvan Varga.

 


Zlata je ponovo briljirala svojim izgledom u izuzetno elegantnoj bijeloj haljini koju su i članovi žirija primijetili nazivajući je haljinom iz bajke, a njih dvoje pravim božićnim parom. Unatoč odličnoj izvedbi valcera, dobili su 31 bod.

 


Martina i Robert plesali su slow fox i bili su odlični i odlučni, vjerujući u svoju pobjedu i najbolje ocjene što su i dobili, no na kraju ipak bez potrebne podrške TV gledatelja. Martina je ponovo izgledala fantastično i plesala sjajnim kliznim koracima pokazujući svu svoju gracioznost i seksipil s efektnom završnicom na stolu žirija. Odlična 33 boda, ali premalo za finale.

 


Mario i Ana plesali su quick step bez strasti i prilično šterberski, što im nije donijelo više od 32 boda. Valja spomenuti i infantilno zezanje pozerskog Marija i sveukupno traljav konačni dojam.

 


Mnogi su čekali da još jednom vide što će i može li išta novo ponuditi Daniela Trbović. I opet je zablistala plešući s Nicolasom strastveni argentinski tango, pri čemu je izgledala poput holivudske dive 30-ih godina prošlog stoljeća. Arogantno i senzualno, kakav tango mora i biti, uz odličan izraz njihovih lica i ponovo dvije desetke i 38 bodova. Nakon ovog njezina nastupa barem se kod jednog filmskog redatelja rodila želja da angažira Danielu u svom novom filmu, jer je stvarno izgledala markantno. Dakako, bili su najbolji među četiri para.

Nakon kratke pauze na podij ponovo izlaze Zlata i Ištvan i izvode svoj najlošiji ples treće sezone Plesa sa zvijezdama unatoč dobivenih 33 boda. Paso doble joj ne leži, iako sjajno odgovara njezinoj prikrivenoj strasti koju je naglašavala prekrasna crvena haljina, no nisu se mogli prikriti bojažljivi i nesigurni koraci kojima je plesala kao da je sigurna da je to njezin zadnji ples. Najbolji je opis njihova plesa dao uvijek ciničan član žirija Davor Bilman, koji je kratko rekao: 'Zanimljivo!'

 


Kada se na podiju opet pojavila Martina u kratkoj crnoj haljinici plešući s Robertom cha cha cha, bilo je jasno da joj po pitanju seksipila nitko nije ravan. Izuzetno seksi ples na latino pjesmu i sjajno njihanje bokova uz više nego vidljiv najveći napredak unazad pet emisija, a jedina je zamjerka, koju je primijetio i predsjednik žirija Elio Bašan, da se mora više i češće smijati. Najveća ocjena od početka za Martinu i Roberta – 36.

 


Mario je s Anom također plesao cha cha cha (zapravo trebao ga je plesati, ali je to bio neki drugi ples) ponovo zauzimajući poze nenadmašnog zavodnika naglašavajući svoje nabildano tijelo u pripijenom trikou, zaboravivši pritom na rad nogu, pa je ples više glumio nego plesao. Zbog njegovih naglašenih mišića i izgleda cinični ga je Bilman prozvao građevinarom. Valja napomenuti da Mario vidljivo teško podnosi loše kritike, pa mu je ocjena 31 bila vrlo gorka. Svakako treba izdvojiti zaista izvrsnu izvedbu pjesme 'Kiss' Princea, koja je u izvedbi pratećeg benda, kako glazbenika tako i pjevača i pratećih vokala, zvučala više nego odlično.

Daniela se u predstojećoj rumbi došetala na pozornicu u nečemu što je izgledalo kao kućni ogrtač, no nakon što joj ga je Nicolas senzualnim pokretima skinuo, zablistala je u proljetnoj haljini nježnih boja pomalo forsirajući više baletne pokrete od klasičnih rumba kretnji što je primijetio i žiri. Nakon što ju je Nicolas nakon plesa nazvao 'pravom mačkicom', njihov i nadasve njezin ples podcrtao je Elio Bašan izjavom da 'ima mozga i ne šara okolo, što se vidi'. Čuđenje prisutnih nije izostalo! Naravno, opet su bili najbolji i još jednom osvojili 38 bodova.

I kada je ponovo moglo očekivati da će nas 'razveseliti' neki nadobudni hrvatski interpretator lakoglazbenih pjesmica prije proglašenja ovosubotnijih luzera, Duško je predstavio plesača međunarodne reputacije i predsjednika žirija Plesa sa zvijezdama Elia Bašana, koji je uz pomoć dvije slovenske plesačice pokazao kako se pleše.

Uslijedilo je završno čitanje rezultata i prilično iznenađena lica Marija Valentića i Zlate Muck, koji su očito bili uvjereni da im je ovo zadnji nastup, no uz prekrasan neočekivani osmijeh Martina je prihvatila žalosnu činjenicu da je dobila nedovoljnu podršku muških TV gledatelja.

Slučajno ili ne, ali subotnja je emisija završila uz orkestralnu izvedbu pjesme 'You're Beautiful' Jamesa Blunta. Možda su ipak prije zaslužili odlazak Mario ili Zlata, no njih ćemo zajedno s Danielom gledati i sljedeće subote, kada ćemo saznati tko će plesati u finalu treće sezone Plesa sa zvijezdama.