ANJA ALAČ:

Beograd i Split jako su sličnog mentaliteta

09.09.2011 u 10:03

Bionic
Reading

Anja Alač, zvijezda RTL-ove serije 'Ruža vjetrova', dolazi iz glumačke obitelji, a iako je rođena u Beogradu, svi hvale njezin splitski naglasak

Potpis videa ...

Prije 23 godine u Beogradu, u obitelji poznatog glumačkog para Vesne Čipčić i Aleksandra Alača, rodila se djevojčica za koju su mnogi mogli pretpostaviti da će krenuti stopama roditelja. Anja je odmalena pokazivala sklonost umjetnosti, ali i sportu.

Nakon nekoliko zapaženih uloga u beogradskim kazalištima, filmu i dvjema serijama, Anja Alač dobila je na audiciji glavnu ulogu u RTL-ovoj seriji 'Ruža vjetrova'. To joj je promijenilo smjer te se preselila na nekoliko mjeseci u Split, grad odakle potječe njezin otac.

Njezino pravo ime je Aleksandra, no nikad je nitko nije zvao tako, već oduvijek - Anja.

'Dobila sam ime po ocu, ali nitko me nikad nije zvao Aleksandra, čak ni u osnovnoj školi. Za obitelj, prijatelje, ali i ljude s kojima radim, samo sam - Anja', kaže zgodna crnka. Iako mora rano ustajati zbog snimanja serije, koje zna potrajati i po 14 sati, Anja kaže da joj to ne pada teško.Premda igra lik Ines Matošić, koja je žrtva podvala i spletki, za sebe kaže da nikad nije imala takvih problema.Tata mi je puno pomogao oko naglaska jer je rođeni Splićanin. Svakako je mom savladavanju splitskog govora u velikoj mjeri pridonijela i činjenica da od ranog djetinjstva provodim svoja ljeta upravo u Splitu. Split je moj drugi dom. S obzirom na to da su ljudi koji žive u Beogradu i Splitu jako sličnog mentaliteta, u svakom od ovih gradova osjećam se kao da sam doma. Volim Split, uživam u šetnji rivom i uskim kaletama. Uvijek me nasmije splitska ćakula, kao i domaća atmosfera kod Fife. Osjećam da pripadam ovdje', rekla je lijepa brineta, koja je već dugo u vezi s Radovanom Vujovićem, dodavši da se veseli odlasku na put u romantičnu Veneciju.

Premda je izjavila da čula mnoge ružne stvari o Splićankama, Anja kaže da su vrlo ponosne i temperamentne.
 
'Ono što znam kad su Splićanke posrijedi jest to da su mile, ali prgave. Primjećujem da su i jako ponosne i temperamentne. Sve to prepoznajem i kod sebe. Ipak krv nije voda!', kaže.
 
Mlada glumica kaže da je nikad imala neugodnosti zbog svog podrijetla.

'Mislim da ratovi nikad nikome nisu ništa dobro donijeli. Duboko vjerujem da dolaze nova vremena mira i blagostanja za obje zemlje. Nikad dosad nisam imala neugodnosti u Hrvatskoj. Naprotiv, kad je o obožavateljima riječ, nedavno sam imala prekrasno iskustvo. Naime, dvije djevojčice prišle su mi tijekom snimanja i darovale kiticu lavande. Bila sam zaista dirnuta jer je to ujedno prvi dar mojih obožavatelja', rekla je.
 
Za svoje slavne roditelje, glumce Aleksandra Alača i Vesnu Čipčić, kaže da su je uvijek podržavali u svemu, pa i u odluci da se bavi glumom.

Anja je već neko vrijeme u vezi s Radovanom Vujovićem koji ju je i posjetio na snimanju.

'U vezi mi je najvažnija iskrenost i poštenje. Raša i ja smo u dugoj vezi i volimo putovati pa ću  iskoristiti pauzu u snimanju da zajedno otputujemo do Venecije i Rovinja, a u Münchenu ćemo pogledati Cirque du Soleil', rekla je.