NA MEĐUNARODNI DAN MUŠKARACA

Bendovi Lili Gee i Heidi šeće psa zajedno na pozornici

10.11.2022 u 10:00

Bionic
Reading

Međunarodnim danom muškaraca proglašen je 19. studeni, a upravo toga dana na pozornicu zagrebačkog kluba Boogaloo stižu čak dva benda čiji su lead vokali energične žene – Lili Gee i Heidi šeće psa.

Odabirom tog datuma za svoj koncert ovi iskusni glazbenici daju svoj obol hvalevrijednoj inicijativi koja u više od 80 država svijeta osvještava muškarce o važnosti zdravstvenih pregleda i upozorava ih da redovna liječnička kontrola nije rezervirana samo za žene, stoji u najavi.

Cilj inicijative je i poticanje boljeg razumijevanja među spolovima o čemu svaki bend ima što reći jer uz ženski vokal većinski svirački dio čine muškarci, a to nije bila ni najmanja prepreka da poslovni odnos pretvore u dugogodišnja prijateljstva.

Lili Gee i Heidi šeće psa spojio je sličan pop rock izričaj, ogromna ljubav prema glazbi koju stvaraju, a brojna druženja nakon svirki rezultirala su idejom o organizaciji zajedničkog koncerta na kojemu će okupiti svoju vjernu, ali i neku novu publiku te pružiti svima nekoliko sati odlične zabave. Koncerti oba benda žarište su dobrih vibracija pa će svi ljubitelji kvalitetne svirke doći na svoje, a bit će to sjajna prilika da publika uživo čuje autorske pjesme s njihovih studijskih albuma, objavljenih prošle godine.

Jedan od najaktivnijih bendova zagrebačke scene Lili Gee, ima puno aduta sa svojeg drugog studijskog albuma 'Ispod kože' objavljenog pod etiketom Croatia Recordsa – 'Sunčan dan', 'Lutka', 'Noć', 'Nestajem', 'Tango django', 'Volim', 'Ovako onako', 'Crveno i crno', 'Sunce', možda najemotivniji do sada 'Skidam se' kao i aktualni singl 'Vlaška'. Osnivači benda, pjevačica i autorica stihova Lidija Graovac te gitarist i autor glazbe Miro Odak spremni su za koncert od kojeg očekuju vrhunsku svirku i atmosferu za pamćenje:

'Nakon preko 50 nastupa po cijeloj Hrvatskoj, iznimno nas veseli ovaj koncert u klubu Boogaloo, koji će predstavljati krunu turneje kojom smo promovirali naš drugi album 'Ispod kože'. Koncert se događa paralelno s promocijom našeg najnovijeg singla Vlaška, koji će biti naš posljednji singl skinut s albuma. Za sam koncert nismo trebali neke posebne pripreme. Nakon brojnih svirki kao bend smo uigrani, a na probama se već bavimo pripremom materijala za treći album, pa publiku možda iznenadimo i premijernom izvedbom neke od novih pjesama. Nakon ovog nastupa, Lili Gee će na neko vrijeme smanjiti intenzitet nastupa i posvetiti se probama, studijskom radu i pripremi novog materijala. Zato sve koji žele uživati u našoj svirci, a za koje smo se uvjerili da ih ima mnogo, 19. studenog pozivamo u Boogaloo.'

Heidi šeće psa s istoimenog će debitantskog albuma u izdanju Menarta izvesti brojne uspješnice kao što su 'Još sam tu', 'Reći ćeš mi sutra', 'Vuk', 'Njegova mačka', 'Uzalud', 'Avantura', 'Uzbudljivo i sjajno', 'Grad', 'Probudi me', 'Proljeće', a prvi će puta uživo zasvirati i najnoviji singl 'Lica' koji je najava novog albuma na kojemu vrijedno rade.Uoči zagrebačkog koncerta pjevačica Smiljana Štrbac Heidi i osnivač benda, autor pjesama i gitarist Hrvoje Borošić kažu: 'Ovo će nam biti prvi koncert u Boogaloou i cijeli bend je jako uzbuđen jer su nam live svirke najdraži dio ove naše glazbene avanture koja traje evo već 6 godina. Probe smo maksimalno intenzivirali, ništa ne prepuštamo slučaju. Odsvirat ćemo sav materijal s našeg albuma na koji smo jako ponosni jer je svaka pjesma objavljena kao singl, svakoj smo se jednako posvetili. S velikom strašću pristupamo našoj glazbi jer nas svaka nova pjesma, svaka svirka približi nekom novom uhu i drago nam je što na taj način širimo krug fanova našeg benda'.