ISTRAŽUJU BALKAN

BBC snima emisiju o Lepoj Breni

19.04.2013 u 12:08

Bionic
Reading

Ekipa britanske televizije BBC došla je jučer u Beograd snimiti reportažu o Srbiji, noćnom provodu, ali i o Lepoj Breni

'Bazirat ćemo se fenomenološki na povijest Balkana, ali isključivo na lijepe fenomene, budući da je bilo previše ružnih, uglavnom ratnih. Srpska prijestolnica u svijetu je slavna po noćnom životu i to je između ostalog jedan od fenomena. Drugi je svakako Lepa Brena, koja će ostaviti pečat u povijesti i koja je obilježila glazbenu scenu ne samo Srbije nego i velikog dijela Europe. Sve u svemu, pokušat ću da u svijetu pošaljemo neku ljepšu sliku o Srbiji i ovdašnjem podneblju', rekao je za Blic producent Brain Lee

Ovakav pristup Britanaca s jedne od najutjecajnijih svjetskih televizija Breni se izuzetno dopao, i veoma je raspoložena za razgovor s njima.

'Baš mi je drago što imamo priliku da se našom glazbom i energijom predstavimo svijetu. Drago mi je što ću doprinijeti tome i veoma se radujem razgovoru s britanskim novinarima jer konačno treba svijet na nas da gleda kao na dobar, miroljubiv i gostoljubiv narod, a ne kao na neki tamo svjetski zapećak u kojem se ratuje', rekla je Brena za srpski 'Blic'.