počast glazbenoj eri 90' godina

Bang Bang objavili 'Striptease' s Baby Dooksom

10.05.2023 u 13:20

Bionic
Reading

Pjesma 'Striptease' peti je singl s trećeg albuma Bang Banga koji će biti objavljen u rujnu 2023. godine.Nakon slučajnog ljetnog susreta s Baby Dooksom, rodila se ideja o suradnji.

Grupa jako cijeni Baby Dooksa kao producenta, autora, repera i ‘bolesnog brata’, a njegov rad im je interesantan od samih početaka, stoji u priopćenju.

Za vrijeme ljetnog druženja popularnim 'Bangovcima' postalo je jasno da će s Dooksom ostvariti suradnju.

'Naime, dok su se cure kupale, Dooks i ja smo proučavali popularnu aplikaciju za upoznavanje jer na otoku Prviću nema baš puno turista ni zabavnog sadržaja. Ideja mi se pojavila kroz zamišljanje kakvo bi to iskustvo bilo da sam, ne daj Bože, imao pristup takvim aplikacijama u svojim adolescentskim danima. Kasnije smo tu zezanciju uobličili u pjesmu, a Dooks je sve to još začinio i svojim potpisom', objasnio je Hrvoje Prskalo.

Tijekom suradnje atmosfera je bila više nego odlična, a to se vidi i na rezultatu. Na Hrvojevu se izjavu nadovezao Baby Dooks: 'Ma izmišljaju sve, dao sam im 300 eura da sudjelujem na pjesmi. Treba mi malo da se afirmiram na sceni.'

Od prošlog singla “Terapija” prošlo je nešto manje od godine dana, a u slučaju Bang Banga to znači da su u međuvremenu tražili recept za odličnu pjesmu koja neće biti rob trendova ili samo još jedna u nizu – tražili su iskorak i napredak, a to se vidi po ostvarenoj suradnji već na prvo slušanje pjesme “Striptease”.

'Trudimo se ne biti bend koji objavljuje pjesme iza kojih ne stoji 100%, a sve samo da bi bili prisutni. Ne želimo da naša glazba postane rob današnjih trendova ili da ‘štancamo’ singlove, a da se pritom ne zabavljamo i uživamo u tom procesu stvaranja. To ne znači da Bang Bang neće eksperimentirati s novim zvukom ili glazbenim žanrovima, uostalom i ova suradnja je veliki iskorak i svojevrsni eksperiment. Ovaj put nam je ideja bila da zvukom i slikom odamo počast glazbenoj eri devedesetih godina. Što se nas tiče, vrijeme je da devedesete postanu novi retro!', rekla je pjevačica Lara Antić.

Glazbu i tekst za 'Striptease' napisali su Hrvoje Prskalo i Baby Dooks dok je aranžman zasluga cijelog benda i Baby Dooksa. Za videospot je zaslužan već dobro uigrani dvojac kojima je ovo 16. spot koji su snimili za Bang Bang. Spot je snimljen u prostoru SSI Katrana, režirao ga je i montirao Ljubo Zdjelarević dok je Raul Brzić zadržao ulogu snimatelja.