PONOSNI CAT-DAD

Baby Lasagna otkrio lijepe novosti: 'Jako sam uzbuđen'

25.04.2024 u 16:25

Bionic
Reading

Marko Purišić je izazvao euforiju, nije nimalo upitno. Broj pregleda njegovog spota za pjesmu 'Rim Tim Tagi Dim' raste iz sata u sat, a dva tjedna prije početka Eurosonga i dalje se nalazi na drugom mjestu na kladionicama. Uz nastupe na brojnim pozornicama diljem Europe i pripremama za skorašnji nastup u Malmöu, našao je vremena i za nešto što će oduševiti njegove obožavatelje

Mnogima je već poznato da je Baby Lasagna ljubitelj i zaštitnik mačaka. Ponosni cat-dad osvojio je naciju pjesmom 'Rim Tim Tagi Dim' u čijim se stihovima našao njegov mačak Stipe. Od rođenja jednooki ljubimac postao junak je slikovnice 'Baby Lasagna i mačak Stipe – Veliko prijateljstvo'.

Upravo kroz perspektivu mačka Stipe ispričana je avantura zvana 'Rim Tim Tagi Dim', od nastanka do, svi se nadamo, pobjede na Eurosongu. Četveronožni ljubimac nadahnuće je umaškom glazbeniku u pisanju hit-pjesme i neodoljiva podrška uz mace Gertrudu i Branku.

Svaka mačka, kao i Stipe, oblikovani su u slikovnici prema stvarnim karakteristikama, a najmlađi uz njih uče o podršci, ustrajnosti i zajedništvu.

'Bio sam često u bendovima, ali nikad nismo radili nešto posebno od mercha ili općenito nešto takvo kao što je slikovnica. Posebno sam uzbuđen, jer je ovo slikovnica koja opisuje priče i događaje Elizabetinih i mojih mačaka, nešto poput jedenja puža ili tuče s kaučem. Jako sam uzbuđen da to predstavljamo javnosti, jer ovo su stvarne priče i vjerujem da će biti nešto zaista posebno', otkrio je Baby Lasagna, koji autorski supotpisuje svoju prvu slikovnicu.

dobra atmosfera

Nazdravili za dobar nastup: Ovako je Švedska ispratila Baby Lasagnu na Eurosong

Pogledaj galeriju

Autor teksta, kao i ilustracija je Igor Jurilj, ilustrator i novinar koji se umjetnički potpisuje kao Yellow Yuri, koji je oblikovao priču o velikom prijateljstvu mačka Stipe i Baby Lasagne. Objasnio je da su s 'nevjerojatnom lakoćom oslikali inspirativnu basnu o obitelji i kreativnosti i da će sam kraj slikovnice biti proročanski za Baby Lasagnu'.

Slikovnica, objavljena u izdanju Rockmarka, nastala je uz pomoć Baby Lasagne, a šareno i toplo izdanje je oblikovao Tomislav Vranić Vrana. Dostupna je na hrvatskom i na engleskom jeziku.

Jakne za proljeće Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia/tportal.hr