10. listopada

Artan Lili i ove jeseni sviraju hitove u Tvornici kulture

12.04.2024 u 09:29

Bionic
Reading

Četvrtak, 10. listopada 2024. // Zagreb, Tvornica kulture

Artan Lili, bend koji mijenja pravila glazbene scene, ponovno dolazi u Zagreb! Tvornica i Artani se vole, a omiljeni će beogradski rokeri još jednom svirati za zagrebačku publiku. Popularna četvorka u Šubićevu stiže u četvrtak, 10. listopada 2024. godine.

Izvor: Društvene mreže

Beogradska četvorka koju čine Romana Slačala (vokal i daire), Bojan Slačala (vokal i bas), Marko Ajković (bubanj) i Ivan Skopulovič (gitara) mijenja pravila glazbene igre. Oni su s jedne strane ‘rokenrol posle rokenrola’, ‘hardkor i pank’, a s druge strane donose moderan pop zvuk i veličanstvene nastupe uživo. Već 10 godina grade svoju vjernu bazu obožavatelja koja se svakim koncertom gradi i povećava. Nakon proslave 10 godina djelovanja turnejom '10 godina teškog undergrounda' isplivali su na površinu i po drugi se put vraćaju u Tvornicu. Svoj su prvi singl 'Džoni' objavili 2012. godine i otad nisu prestali raditi. Trenutno rade na svom trećem albumu – sukcesivno objavljuju singlove u suradnji s brojnim kolegama sa scene kako bi srušili tradicionalni koncept albuma i publici pružili svoje materijale na nov i inovativan način. Singl 'Rokenrol posle rokenrola' nastao je u suradnji s rokenrol herojem scene, velikim Zoranom Kostićem Canetom, frontmenom benda Partibrejkers. Pjesma 'Otrov' realizirali su s Nikolom Vranjkovićem, dok je na posljednjem singlu ''Hardkor i pank'' sudjelovao frontmen grupe Bjesovi Zoran Marinković.

Artan Lili ft. Cane - Rokenrol posle rokenrola | [Official Music Video] Izvor: Društvene mreže

Artani su svoj debitantski album 'Artan Lili' objavili 2014. godine, a drugo je studijsko izdanje 'New Deal' uslijedilo 2016. godine. S albuma su se izdvojili brojni hit-singlovi čiji su stihovi i melodije poznati publici diljem regije, a iz kataloga se posebno izdvajaju pjesme 'Ako stanemo tu', 'Nije svejedno', 'Ono što te neće', 'Srce', 'Maca', 'Sajko', 'Priča' i mnoge druge. Pjesma 'D.E.P.R.A.' priskrbila im je pobjedu na prvom izdanju nagrade Zadužbine Milana Mladenovića 2019. godine. Drugim su singlovima također osvajali prva mjesta svih relevantnih radijskih i televizijskih top lista u regiji, a posebno se izdvaja pjesma 'Ako stanemo tu' koja je po svojoj objavi odmah dospjela na vrh liste Diskomera Studio B. U 40 je godina postojanja te liste isto pošlo za rukom samo velikim i neponovljivim bendovima poput Bijelog Dugmeta, Ekatarine Velike i grupe Kal.

Izvor: Društvene mreže

Artan Lili rado su viđeni gosti na pozornici u Šubićevoj, a Tvornica kulture postalo je nezaobilazno mjesto na njihovim turnejama. Jedan od koncertno najaktivnijih regionalnih bendova priuštit će publici pravu rokenrol poslasticu s najvećim hitovima i jedinstvenom energijom.

Ulaznice po early bird cijeni od 16 eura potražite u Tvornici kulture, na svim prodajnim mjestima ili online na Entrio.hr. Regular cijena ulaznice iznosit će 18 eura.