21. lipnja

Arch Enemy ponovo u Zagrebu!

31.01.2023 u 12:19

Bionic
Reading

Tvornica Kulture, Zagreb // 21. lipnja 2023.

Švedske melodic death metal legende Arch Enemy vraćaju se u Zagreb nakon dugih 14 godina, i to na klupski koncert u Tvornicu kulture 21. lipnja.

Izvor: Društvene mreže

S karijerom dugom gotovo tri desetljeća i 11 studijskih albuma Arch Enemy apsolutne su legende globalne metal scene. Izrasli na ostacima kultnih bendova poput Carcass i Carnage, Arch Enemy osnovali su Johan Liiva i Michael Amott davne 1995. godine. Amott bend predvodi i dan danas, zajedno s dugogodišnjim članovima Danielom Erlandssonom (bubnjevi) i Sharleejem D'Angelom (bas). Njima su se 2014. pridružili gitarist Jeff Loomis i vokalistica Alissa White-Gluz.

Diskografski i dalje izuzetno aktivni Arch Enemy su sredinom prošle godine objavili album „Deceivers“ kojeg su nahvalili mediji poput Kerranga, Metal Hammera i Metal Injectiona, a uhvatili su i #1 na britanskoj listi rock&metal izdanja.

Izvor: Društvene mreže

U Tvornicu kulture Arch Enemy dolaze u sklopu velike europske turneje, a hrvatski nastup bit će jedini u regiji. Ulaznice u prodaju kreću u srijedu 1. veljače u 10:00 po 26 Eur. Cijena od 1. travnja do 20. lipnja iznosit će im 29 Eur, a na dan koncerta 33 Eur. Kupiti se mogu u Dirty Old Shopu, Rockmarku, Dallas Music Shopu Rijeka, na svim prodajnim mjestima i online na Eventim.hr.