VEČER IZNENAĐENJA

Antonio Sanchez sa specijalnim kvartetom oduševio publiku u Puli

16.07.2021 u 18:40

Bionic
Reading

Antonio Sánchez Quartet with Donny McCaslin, Miguel Zénon & Scott Colley uz specijalnu gošću Thanu Alexu, oduševili su pubiku na rasprodanom koncertu u Istarskom narodnom kazalištu u Puli

Bio je to drugi koncert u sklopu 3. Backstage Live Pula festivala, ali pošto je broj ljudi u publici zbog epidemioloških mjera bio ograničen, u dvoranu nisu mogli ući svi oni koji su htjeli kupiti ulaznicu i uživati u rijetko viđenoj postavi ove supergrupe.

Fantastična četvorka je izvodila Sanchezove skladbe kao što su 'Northbound', 'Medusa', 'Gocta' i 'Te Real McDaddy'. Jedan od najtraženijih bubnjara, Antonio Sanchez nije skrivao oduševljenje što svira pred hrvatskom publikom i s trojicom vrhunskih glazbenika uživo. Posebno oduševljenje publike izazvao je trenutak u kojem je najavio svoju suprugu, američko-hrvatsku jazz glazbenicu Thanu Alexu. Ona im se sa svojim vokalom pridružila u izvedbi Sanchezove skladbe „Firenze“. Bio je to njen prvi nastup uživo nakon godinu i pol dana pred publikom!

Antonio Sánchez Special Quartet u Puli Izvor: Promo fotografije / Autor: Davor Hrvoj

Bila je ovo uspješna godina za Thanu Alexu - za album 'Ona', bila nominirana za nagradu Grammy u kategoriji najboljeg vokalnog jazz albuma, dok su ju glasovi kritičara u uglednom časopisu DownBeat doveli na prvo mjesto liste zvijezda u usponu karijere u kategoriji ženskog vokala!

Koncerti ove supergrupe su uvijek puni iznenađenja i uzbuđenja, izvedbe na koncertima nisu nikada iste, a za kraj su publiku počastili izvedbom 'I Mean You' kultnog jazz pijanista i skladatelja Theloniousa Monka.