zna se opustiti

Alka Vuica savjetuje svima da nađu svoj mir; ona ga je našla, pogledajte kako

09.02.2021 u 09:16

Bionic
Reading

Naša kantautorica i književnica je od božićnih blagdana u Umagu u kojem je provela cijelo svoje djetinjstvo i mladost, a sudeći prema fotografijama, godi joj boravak u Istri. Odande dijeli svoju idilu pokazujući kako uživa u šetnji pokraj mora, čak i kad je bura, a pokazuje i svoje uvijek osebujne stajlinge

'Nađite svoj mir u svakom danu... Ja svoj jesam', poručila je Alka Vuica u svojoj najnovijoj objavi na društvenim mrežama. Pozira na terasi odjevena u bijelu bundicu od eko krzna, gleda u daljinu i u naručju drži Cavalier King Charles španijela. Pratitelji su je pitali čiji joj je to pas budući da kantautorica ima buldoga Paca, a poručili su joj, naravno i da je divna i kao da je pronašla mir. Boravak u Umagu joj očito itetako paše.

'Moje djetinjstvo je Frank Sinatra. Odlazak na Mesec. Nedjeljna jutra i šetnja s tatom dok mama priprema nedjeljni ručak. Misa. Galebovi. Moj Umag, lijep, starinski, kao neka divna stara žena... Miris mora, janjetina za 1. maj, igre ‘graničara’, pečeni krumpiri u logorskoj vatri iza kuće. Moje djetinjstvo je Winnetou. Moj tata zalizane crne kose, apsolutni vladar i autoritet, moj ujko Branko opsjednut matematikom i duhovnim životom, prvi filozof mog života, moja teta Umila (Ljudmila), dobri duh mog djetinjstva, moja dobra, meka Mama, uvijek zabrinuta i tužna. Moja teta Rada, mamina prijateljica, uvijek puna razumijevanja. Sve je to činilo moje djetinjstvo i svi su pomalo utjecali na mene...', rekla je kantautorica jednom prilikom za 24sata.

  • +4
Alka Vuica Izvor: Cropix / Autor: Marko Todorov / CROPIX

Ranije je rekla da je potpuno preseljenje u Umag za nju nemoguće, jer ne može živjeti bez Zagreba i da planira provoditi više vremena u Istri.

Jedna od najvećih tekstopisaca ovih prostora otkrila je da nikada nije bila sretna u ljubavi i da zato valjda i piše dobre pjesme. Zadnje što se pisalo o njezinom ljubavnom životu bila je veza sa ugostiteljem Zlatkom Arslanagićem. Izjavila je da se oko veze treba uvijek truditi i da se čovjek nikada ne smije previše opustiti jer ljubav ne smije postati rutina. Smatra da su uvijek su potrebna neka iznenađenja, podjednako ženama i muškarcima, jer toga nikada nije dovoljno.