1. srpnja

Osvojite ulaznice za koncert Pavela na Ljetu u MSU

29.06.2023 u 14:44

Bionic
Reading

Muzej suvremene umjetnosti, 1. srpnja 2023. u 21 sat

Pavel brojnim hitovima suvereno vlada radijskim eterom od 2007. godine!

Pavel je je nastao 2007. godine, ispočetka planiran kao solo projekt Aljoše Šerića, tada pjevača grupe Ramirez, s namjerom da se kroz alter ego predstavljaju pjesme pretežno akustično/kantautorskog izričaja.

Kako su muzičari koji su počeli surađivati na prvom albumu uvelike doprinijeli konačnom zvuku, donesena je odluka da se Pavel javnosti predstavi kao bend, pa je te iste godine izdan i istoimeni album pod nazivom 'Pavel'. Sadržavao je nekoliko singlova koji su imali zavidnu prođu kod publike i radijskih urednika, a naročito kad su u pitanju pjesme 'Morska' i duet 'Ako si za, mogli bi jednom izaći“' na kojoj je sudjelovala Maja Posavec tadašnja pjevačica grupe 'Detour'.

Godine 2012. izlazi drugi album grupe pod nazivom 'Od prve zvijezde ravno' koji je dobio gotovo jednoglasno izvrsne kritike svih važnijih tiskovina i internetskih portala, 5 nominacija za diskografsku nagradu 'Porin', uključujući i nominaciju u kategoriji Pjesma godine za singl 'Zbog tebe', koji je i do danas jedan od najvećih hitova benda.

Godine 2013. Pavel počinje s radom na trećem albumu, te je u prosincu iste godine kao najavni singl predstavljena pjesma 'Čuvaj me' na kojoj ulogu glavnog vokala preuzima Antonia Matković, nova članica benda. Pjesma je tjednima na čelu gotovo svih radijskih lista i redovno je u vrhu nacionalne liste najemitiranijih pjesama, od čega i dva puta najemitiranija pjesma u Hrvatskoj i na dobrom je putu da postane najslušanija pjesma grupe, a i nominirana je za nagradu Porin 2014. u kategorijama: Pjesma godine i Najbolji aranžman, te je Aljoša Šerić za nju i osvojio Porin za najbolji aranžman. 'Čuvaj me' je osvojila nagradu i kao najemitiranija pjesma Zagrebačkog festivala 2014. godine.

Pavel i album 'I mi smo došli na red' nominiran je u čak 4 kategorije za diskografsku nagradu Porin 2015., između ostalog i u dvije najbitnije kategorije za Album godine i za Pjesmu godine, te za Najbolji pop album godine.

Već 2016. godine singl 'Poslije nas', koji je najavio album 'Družba krivih odluka' (2017.), puna 4 mjeseca je bio najvrćeniji singl u Hrvatskoj po službenoj listi ZAMP-a, a samo na osnovu jednog singla na Porinu 2016. Pavel je dobio 3 nominacije među kojima je i ona najprestižnija za Pjesmu godine.

Godine 2020. izlazi možda najzreliji album grupe Pavel i autora Aljoše Šerića te slavodobitno na Porinu 2021. godine osvaja čak 4 Porina (od 5 nominacija) i to one najprestižnije za Album godine, Pop album godine i vokalnu suradnju sa Tedijem Spalatom.

Trenutno grupa Pavel radi na novim skladbama za novi album, a singl koji je izašao u jesen 2022. godine, duet sa Sanjom, Marinkom i Zecom (Novi Fosili) 'Dani koji sjaje' osvojio je čak 3 nominacije za Porin 2023. godine i to jednu od najprestižnijih, onu za Najbolju pjesmu godine.

Uz Aljošu Šerića i sjajnu Antoniu Matković Šerić, grupu Pavel čine kako i sam Aljoša kaže „junaci Pavelove ulice“, sve prekaljeni glazbenici Jurica Hotko (klavir, klavijature), Toni Tkalec (gitara), Dean Melki (violina), Stipe B. Mađor (truba), Filip Hrelja (bubanj) i Josip Radić (bas gitara).

***

Program Ljeto u MSU 2023.

1. srpnja 2023.

18.30 FILM – Tár, drama, SAD, Njemačka, 158', 2022, red. Todd Field, gl. Cate Blanchett, Nina Hoss, Mark Strong

Priča o krahu karijere Lydije Tár, jedne od najvećih i najcjenjenijih skladateljica i dirigentica te prve žene na čelu Berlinske filharmonije u monumentalnoj izvedbi Cate Blanchet. Film je dobio 6 nominacija za nagradu Oscar (najbolji film, scenarij, režija, glumica, kinematografija i editing).

Do 20.00 IZLOŽBA – Budućnosti / Zbirka kao glagol

Dva glavna pogleda na budućnost nerijetko se isključuju: prvi se temelji na progresivnom rastu, dok drugi taj rast vidi kao prijetnju planetu i životu. Izložba nastoji osvijestiti važnost naše aktivne uloge u spašavanju vlastite budućnosti. S ovom izložbom predstavlja se i novi, arhitektonski reorganizirani otvoreni prostor muzeja, koji omogućuje da se posjetitelj odmah s ulaza susretne s remek djelima iz muzejskog fundusa.

21.00 KONCERT – Pavel

Najbolji predstavnici smart popa u nas. Nasljednici JINXA. Autori više pop uspješnica. Dobitnici čak 5 Porina. Autori jedne od najboljih pop pjesama desetljeća 'Čuvaj me' s višemilijunskim pregledima. Ove godine nominirani su za tri nagrade Porin: za pjesmu godine, zatim u kategoriji najbolja vokalna suradnja, te za najbolji spot.

Informacije za posjetitelje

Ulaz u prostor koncerta od 20 sati.

Ulaznice za Ljeto u MSU 2023. mogu se kupiti putem sustava Eventim.hr i na recepciji MSU-a (od utorka do subote od 11 do 18 sati te na dan koncerta).

Cijene ulaznica: 15 € do dana koncerta, 17 € na dan koncerta

Požurite jer je broj ulaznica ograničen!

Čitateljima tportala darujemo 3x2 ulaznice za koncert Pavela na Ljetu u MSU (Muzej suvremene umjetnosti, 1. srpnja 2023. u 21 sat), a dobitnici su Biljana Starović, Ivan Šoštarić i Sanja Jukić.