MUTANTI I LJUDI

Upoznajte svijet mutanata

14.04.2009 u 11:00

Bionic
Reading

U filmu 'X-Men početak: Wolverine' imamo prilike vidjeti pregršt novih likova sa supermoćima koje ostavljaju bez daha. Zavirite i sami u svijet X-Mena i upoznajte nove i stare mutante


HUGH JACKMAN kao WOLVERINE

Pravim imenom James Howlett, Wolverine ima životinjska osjetila, nadnaravnu fizičku snagu, duge kandže koje mu izlaze iz šaka i mogućnost regeneracije, što ga čini gotovo neuništivim i besmrtnim. Upravo zbog mogućnosti regeneracije pukovnik Stryker ga odlučuje podvrgnuti eksperimentu u kojem Wolverinu dodaju adamantij (najčvršći poznati metal) njegovoj koštanoj strukturi. Svog zakletog neprijatelja Wolverine ima u liku Victora Creeda, poznatijeg kao Sabretooth, rođenog brata koji ima slične moći kao i Wolverine.



LIEV SCHREIBER kao SABRETOOTH

Sabretooth je Wolverineov rođeni brat i zakleti neprijatelj, a njihovo neprijateljstvo je jedno od najpoznatijih u svijetu stripova i superjunaka. Moći su mu slične Wolverineovim, regeneracija, nadnaravna snaga, kandže i zubi te životinjska osjetila. Razlika između njih dvojce je ta što je Sabretooth okrutni ubojica koji uživa u ubijanju i sakaćenju svojih žrtava.

TAYLOR KITSCH
kao GAMBIT

Mutant pod imenom Gambit nije pripadao skupini Team X, ali on igra značajnu ulogu u Loganovom putu prema osveti. Omiljen među ljubiteljima X-Men stripova, koji već dugo iščekuju njegovo pojavljivanje na filmu, Gambit, poznat i kao Remy LeBeau, posjeduje sposobnost pumpanja kinetičke energije u razne predmete, što rezultira njihovim eksplozivnim ispuštanjem uslijed dodira. Gambitovi omiljeni predmeti na koje usmjerava svoj posebni talent su bunt igraćih karata i štap koje prema potrebi pretvara u moćno oružje.



























Continental film




RYAN REYNOLDS
kao DEADPOOL

Jedan od ključnih članova skupine Team X je Wade Wilson, kasnije poznat pod imenom Deadpool. Wade je visokoučinkovit stroj za ubijanje nadimka 'Merc s ustima', zbog svojih stalnih verbalnih provala. Nakon raspada Teama X, pukovnik Ryker upotrebljava Wadea kao eksperimentalnog kunića u ostvarenju svojih ideja.




























WILL.I.AM kao JOHN WRAITH

Još jedan član ekipe Team X, John Wraith, koji postaje Wolverineov najbolji prijatelj, ima moć teleportiranja, može se pojaviti ili nestati kad i gdje poželi. 'S njim nema šale,' pojašnjava filmska i glazbena ikona Will.i.am, iz proslavljene grupe The Black Eyed Peas, koji se prvi put okušao kao glumac upravo u ovom filmu. Nakon napuštanja skupine Team X, Wraith se zbližava s Fredom J. Dukesom, vrhunskim ratnikom koji se sasvim zapustio, pretvorivši se u ogromno pretilo stvorenje, poznatije pod imenom The Blob – najopakiji čovjek kojeg ste ikad imali prilike sresti.




























Continental film

DANNY HOUSTON
kao WILLIAM STRYKER

Vođa Teama X čiji su članovi bili i Wolverine i Sabretooth. Stryker je nemilosrdan čovjek kojemu je jedini cilj domoći se adamantija, te ne preza pred ničim da to i ostvari. Izvodi eksperimente na mutantima i na taj način pokušava stvoriti tajanstveno Oružje X. Nakon što na prevaru pridobije Wolverina da sudjeluje u eksperimentima, on se okreće protiv njega i njegove organizacije.



















LYNN COLLINS
kao KAYLA SILVERFOX

Wolverineova ljubav, živi s njim nakon njegovog bijega iz Teama X. Tijekom filma se polako otkriva njena prava strana te saznajemo da je i ona mutantica i žrtva pukovnika Rykera i njegove tajne operacije. Njena moć u filmu je da može dodirom utjecati na raspoloženje drugi ljudi.


















Continental film

DOMINIC MONAGHAN
kao CHRIS BRADLEY

Još jedan član skupine Team X, ima sposobnosti kontroliranja i manipuliranja električnom energijom, a nakon bijega od pukovnika Rykera skriva se kao cirkuska atrakcija. U filmu lik Bradleya ima drugačiju priču negu u originalnom stripu, ali i ovako njegove sposobnosti i uloga u Teamu X dolaze do izražaja.