DUBROVNIK A LA CANNES

Zvjezdani slalom po stradunskom crvenom tepihu

03.08.2010 u 11:59

Bionic
Reading

Pred bljeskalicama od Luže prema Kneževom dvoru prodefilirale su zvijezde: Seve u društvu zaručnika Slavka Šajinovića, Helena Šopar, Kristina Šalinović, Ljupka Gojić, Gibonni, Sergej Trifunović...

Pod zvjezdanim dubrovačkim nebom odigrao se i posljednji zvjezdani čin petog Dubrovnik film meetinga. Plejada zvijezda, domaćih i stranih, najprije onih malo manjih zvjezdica pa sve do Morgan Super nove, redala se na 60 metra dugom 'red carpet' stradunskom điru. Prava mješanca šušura, glamura i bljeskanja fotoaparata Dubrovniku je na jednu noć udahnula dio canneskog duha.

Program su vodili Barbara Kolar, Anđa Marić i Mario Petreković, koji se nije odvajao od petolitrene boce žestice koju je predstavljao kao svoju bebu te molio zvijezde da mu na nju otisnu svoj slavni autogram.

Stradunski zvjezdani slalom počeli su predsjednik uprave grupacije JLH Goran Štrok sa suprugom Renatom, gradonačelnik Andro Vlahušić koji se pohvalio kako Dubrovnik proživljava svoje najbolje dane te intendant Dubrovačkih ljetnih igara IvicaPrlender sa suprugom.

Pred bljeskalice i znatiželjnu publiku od Luže prema Kneževom dvoru tada su počele stizati ostale zvijezde i zvjezdice: Seve u crvenoj haljini na crvenom tepihu u društvu zaručnika Slavka Šajinovića, a pod dubrovačkim noćnim nebom sjajile su i manekenke - modeli Helena Šopar, Kristina Šalinović i Ljupka Gojić, potom glazbene zvijezde domaće galaksije Urban i Gibonni, te glumačka zvijezda iz susjedstva Sergej Trifunović.

Red na svoj lauf crvenom stradunskom pistom dočekao je i američki top model Caprice

Bourett, koja je svoju vožnju odradila besprijekorno - u crnoj haljini, stisnutog daha i bogatog dekoltea, pa je s lakoćom izmamila simpatije i uzdahe muškog dijela publike.

Ipak najveće ovacije dobila je glavna zvijezda Dubrovnik film meetinga - Morgan Freeman - koji je okupljenim Dubrovčanima i ostalim gostima poručio u Schwazeneggerovom stilu: 'I'll be back!' Osim ljepota prirode i kulturnih znamenitosti najviše ga se dojmila ljepota žena u Dubrovniku.

Nakon podužeg slaloma zvijezda stradunskim crvenim tepihom na red je došla projekcija filma 'Invictus' pred Kneževim dvorom. Sva zarada od prodanih ulaznica kompletno ide Dramskoj grupi pri Kazalištu Marina Držića. Nakon projekcije filma najsjajnije zvijezde uputile su se na zatvoreni parti na brodu Karaka, dok se okupljena masa zabavljala na stradunskom koncertu Soulfingersa