LOOK ZA DESET

Zvijezde vole ovaj novi modni trend, a vi?

27.01.2015 u 09:59

  • +11

Široke hlače

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Bionic
Reading

Krajem prošlog ljeta Amal Alamuddin sve je ostavila bez daha kad je za vjenčanje u venecijanskoj gradskoj vijećnici odabrala prekrasna komplet, kratki top i hlače širokih nogavica Stelle McCartney. Nije trebalo dugo čekati da novi trend prigrle i ostale zvijezde koje za pojavljivanja na crvenim tepisima umjesto da igraju na sigurno s haljinama, sve češće biraju - hlače

A da su hlače širokih nogavice pravi hit, dokazale su zadnjih tjedana slavne ljepotice poput glumica Alison Williams koja je sjajno izgledala u širokim hlačama i sakou s popisom Stelle McCartney, Jennifer Lopez koja je novi trend isfurala u romantičnim pastelnim nijansama, dok je Olivia Munn održala pravu modnu lekciju u nošenju hlača širokih nogavica s visokim strukom. Glumica i modna ikona Sienna Miller u kombinaciji Sonie Rykiel, hlačama širih nogavica i kratkoj vestici, pokazala je kako se, ne pretjerano široke, ali još uvijek jako udobne hlače mogu nositi u uredu i pri tom izgledati jako trendi i chic.

Hlače širokih nogavica samo naizgled djeluju kao jednostavan i lako nosiv komad garderobe, a one visokog struka poseban su izazov. Na njih je najbolje nositi nešto kraće topove i majice koje dosežu točno ispod struka, a za nešto boemskiji look idealne su kraće 'crop' potkošulje ili majice s printom na koje ćete odjenuti sako.

Uvijek se možete poigrati i s već neko vrijeme popularnim napola umetnutim košuljama ili majicama u rub hlača. To je idealno za majice i košulje koje su nešto duže ili voluminoznijeg kroja. Ovaj jednostavni trik, kad umetnete prednji dio majice u hlače posebno 'pali' kod žena koje imaju šire bokove. U tom slučaju ne morate se odreći visokog struka koji u pravilu ipak malo bolje stoje mršavicama.

Hlače širokih nogavica, a nižeg struka idealno se slažu uz pomalo predimenzionirane topove ili deblje veste koje imaju pasicu na dnu, savjetuje modna ikona Olivia Palermo.

Nižim ženama dobro stoje hlače nižeg struka i u njih je preporučljivo nositi pete, dok žene širih bokova ili kukova mogu nositi nabrane ili hlače pallazzo kroja.