BESRAMNA SAMOPROMOCIJA

Znate li zašto je dobro hvaliti samoga sebe

28.11.2011 u 11:19

Bionic
Reading

Zaboravite na skromnost i sramežljivost – novo istraživanje pokazalo je da je jedan od najučinkovitijih načina da uspijete u životu besramna samopromocija

Ukoliko želite postati poznati i uspješni u svome poslu, najbolje je da odmah poradite na samopromociji jer, prema riječima znanstvenika, privlačenje pozornosti na svoj rad uvelike vam povećava šanse za uspjehom. No istraživanje koje je proveo Mentoring Foundation pokazalo je i da su muškarci znatno bolji i spretniji u samopromociji od žena, piše Daily Mail

'Žene su sklonije reći vam tri dobra razloga zašto misle da nisu dobre u nečemu dok će muškarci odmah navesti deset dobrih razloga zašto misle da su baš oni najbolji u onome što rade, pa makar bili i jednako dobri kao žene', kaže Peninah Thomson, voditelj istraživanja.

'Neke žene brže napreduju u poslu kada ih se s vremena na vrijeme podsjeti koliko su dobre u onome što rade. Žene su puno sklonije samokritiziranju, no trebale bi znati da samopromocija nije puko hvaljenje samoga sebe, već je to isticanje istine o svojim postignućima s ponosom i samouvjerenošću', dodaje Thomson.

Osim toga, kako savjetuje Thomson, žene bi trebale potruditi se i nametnuti autoritet umjesto da čekaju da ga drugi nametnu. Rezultati istraživanja organizacije Catalyst pokazali su da je samopromocija jedan od najučinkovitijih načina uspjeha, i to ne samo na poslu, već i po pitanju ljubavi i prijateljstva.