ABECEDNA ŠUMA

Znate li uopće čemu služe BB, CC, DD i EE kreme?

03.11.2014 u 08:18

Bionic
Reading

Prije samo par godina svi su pričali o famoznim multifunkcionalnim BB kreme. Danas kreme oznake BB već polako padaju u zaborav jer na tržište dolaze nova, poboljšana izdanja koja obećavaju još vidljivije rezultate. Riječ je o kremama oznaka CC, DD i EE, no sigurno se pitate u čemu je zapravo razlika

Osim u nazivu krema, ove kremice koje obećavaju 'čuda' u isto vrijeme njeguju, hidratiziraju, prekrivaju nepravilnosti, zaglađuju lice i bore čine manje vidljivima. I to sve odjednom. Ako se i vi ne snalazite najbolje u abecednoj šumi kozmetičkih noviteta, pokušat ćemo pojasniti što možete očekivati od 'svemogućih' kremica, a na vama je da izaberete one koje najbolje odgovaraju vašem tipu kože.

Ne tako davno kozmetičku revoluciju izazvale su anti-age kreme, koje danas nazivamo AA kremama. No kad su se na tržištu pojavile BB kreme, svi su poludjeli za njima, a ponukani sjajnom prodajom, kozmetički brendovi kao na traci, abecednim redom, na tržište izbacuju nove kreme i svaka, očekivano, rješava više problema odjednom od svoje prethodnice.

BB kreme - beauty balm ili balzam ljepote
Trend BB krema započeo je u Aziji kao napredna inačica tonirane kreme koja koži daje 'sve u jednom'. Riječ je poboljšanoj verziji tonirane kreme koja ima laganiju teksturu i prirodniji izgled od tekućih pudera. Ovaj proizvod 'sve u jednome' djeluje kao podloga (primer), hidratizira, izjednačuje ten i štiti od štetnih sunčevih zraka.

Nakon što ste očistili lice i nanijeli hidratantnu kremu, nanesite BB kremu na lice i kapke. Možete je nanijeti samu ili u kombinaciji s tekućim puderom. Od svih 'abecednih' krema, BB kremice najslabije prekrivaju nepravilnosti na koži i idealan su izbor za mlađe žene.

CC kreme - color correcting ili korekcija boje
Laganije je teksture od BB krema i djeluje kao korektivna krema koja ispravlja nedostatke na koži poput crvenila, diskoloracije i u pravilu bolje prikriva nedostatke na koži od BB krema.

Kao i BB kreme, mogu se koristiti same ili kao primer ako se nanose ispod tekućih pudera.

DD kreme - Daily Defense ili dnevna obrana
DD kreme hibrid su BB i CC krema, odnosno one kombiniraju sve blagodati BB i CC krema dok u isto vrijeme imaju snažna anti-age svojstva. Stoga one smanjuje pore, umanjuju pojavu sitnih bora i borica i pružaju svježiji ujednačeniji ten.

DD kreme poput prethodnica njeguju, hidratiziraju i štite kožu od vanjskih oštećenja, a mogu se koristiti kao primer za puder ili su dovoljne same po sebi ukoliko ne želite veću prekrivnu moć.

EE kreme - Even Effect ili ujednačeniji učinak
EE krema najnaprednija je od svih abecednih kremica i zasad je tek jedna tržištu, no ne sumnjamo da se trend neće nastaviti. Kozmetički gigant Estée Lauder prvi je na tržište izbacio EE kremu koja bi trebala štititi kožu od štetnih UV zraka i svakodnevnih oštećenja uzrokovanih onečišćenjem zraka te smanjuje pojavu prištića i tamnih mrlja dok u isto vrijeme pruža koži svjež izgled i naravno prekriva nepravilnosti.

Nanosi se svako jutro (sama ili u kombinaciji s puderom) kako bi se prekrili nedostaci na koži poput ožiljaka od akni, mrlja od sunca i crvenila na koži.