VRIJEDI ISPROBATI

Znate li što je francuski balayage? Uspješno 'skida' godine s lica, a posebno laska brinetama

21.10.2020 u 11:42

Bionic
Reading

Prirodni i suptilni, pramenovi balayage francuskog podrijetla prilagođavaju se bilo kojoj vrsti kose i postojeće boje a praksa je pokazala da, osim što osiguravaju mladolik izgled, posebno laskaju brinetama

Od svog pojavljivanja na sceni prije gotovo pet desetljeća, mnogim ženama omiljeni pramenovi nastali tehnikom balayage smatraju se jednom od najsvestranijih tehnika nanošenja pramenova koja uspijeva laskati različitim tipovima kose.

Jedna od njezinih glavnih prednosti jest ta što vješto prekriva rast korijena kose.

Što predstavlja francuski balayage?

Ova nova tehnika isticanja pramenova sastoji se od slobodnog bojanja kose te rezultira izuzetno miješanim i prirodnim izgledom boje bez očitog izrasta nakon nekoliko pranja kose zbog čega se smatra savršenim, dugotrajnim rješenjem.

Francuski balayage, međutim, nije isključivo rezerviran za dame s plavom kosom. Brojni frizerski stručnjaci slažu se kako će ova posebna balayage tehnika posebno laskati brinetama, a bez obzira na vaš tip kose, uz nju ćete naglasiti njezinu prirodnost i ljepotu kako bi izgledala što sjajnije i zdravije.

Rezultat ove tehnike je suptilno i prirodno posvjetljivanje postojeće boje od sredine kose do njezinih vrhova, bez mijenjanja boje korijena čime se postiže prirodan izgled.

Prema riječima svjetskih frizerskih stilista, ova tehnika nanošenja pramenova posebno je tražena kod mlađih klijentica zato što je riječ od jednoj od najprikladnijih tenika za osvjetljavanje kose u bilo koje doba godine.

Iako je riječ o frizerskoj usluzi koju mahom traže mlađe žene, francuski balayage posebno će laskati ženama zrelije dobi budući da njegov osvjetljavajući učinak u trenu pomlađuje izgled skidajući godine s lica.