JEDNOSTAVAN RECEPT

Znate li što je 'cloud bread': Svi su poludjeli za pecivom koje se topi u ustima

10.08.2020 u 15:07

Bionic
Reading

Društvene mreže posljednjih je tjedana preplavio recept za pahuljasti slatkim pecivom koji se sprema od svega nekoliko sastojaka. Sve potrebno vjerojatno već imate u svojoj kuhinji, pa zašto i vi ne biste isprobali ovaj naizgled običan kruh koji će sve zadiviti jednom kad ga krenete rezati

Takozvani 'Cloud bread' što bi u prijevodu značilo doslovno kruh od oblaka, nova je Tik Tok senzacija. Riječ je o receptu koji je jedna od korisnica podijelila na svom profilu, a koji je u kratkom vremenu zaludio ostale zaljubljenike u kuhanje. Kruh na prvu izgleda sasvim uobičajeno te poput svih ostalih pekarskih proizvoda, no kada ga jednom prepolovite uvjerit ćete se da je sve samo ne običan.

Kreativna autorica opisuje ga kao meki kruh čija je unutrašnjost poput oblaka ili jastuka. Posebnost pecivu daje jestiva boja koja se stavlja kao posljednji dodatak u recept. Mnogi korisnici odabiru plavu boju, a neki kombiniraju ružičastu ili zelenu.

Recept originalno ide ovako:

Potrebne namirnice

  • Tri jaja
  • 10 g kukuruznog škroba
  • 30 g bijelog šećera
  • Ekstrakt vanilije

Priprema

Razdvojite žumanjke od bjelanjka. Istucite bjelanjke te im potom dodajte kukuruzno brašno i šećer. Po izboru možete dodati ekstrakt vanilije za aromu i jestive boje ako želite drugačije nijanse kruha.

Nastavite pjenjačom miješati dok ne dobijete glatku bijelu smjesu. Prebacite smjesu u posudu za pečenje i stvorite bilo koji oblik koji želite prije nego što ga stavite u pećnicu na 25 minuta i 150 stupnjeva.

Ako ste u smjesu ranije dodali i jestivu boju, vaša će unutrašnjost kruha imati zanimljivu boju. Rezultat je lepršav, prozračan desert.